LTF'er skød mod betjente: Nu har retten talt

Lang fængselsstraf til 20-årigt medlem af Loyal To Familia for drabsforsøg på to betjente og flere tilfælde af trusler og våbenbesiddelse

Ekstra Bladets journalist Dan Bjerregaard var til stede i retten, da dommen faldt. Her udlægger han sagen. Producer: Martin Lorentsen

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): 20 års fængsel og udvisning for bestandigt.

Sådan lød dommen over et 20-årigt medlem af Loyal To Familia, der 29. september sidste år sammen med en ukendt medgerningsmand forvekslede to politiassistenter fra Københavns Politi med rivaliserende bandemedlemmer.

Der lød høje suk i retten, da retsformanden læste dommen op, og den 20-årige selv kiggede op i loftet på byrettens retssal 60. Han udbad sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.

Retten fandt det bevist, at den 20-årige kørte den scooter, hvorfra der blev skudt fire til seks skud mod den civile politibil, mens den holdt parkeret i Mjølnerparken på ydre Nørrebro.

En af betjentene har i retten forklaret, at scooteren standsede fem meter fra dem, hvorefter passageren kiggede direkte ind i bilen, trak en pistol og pegede på dem. Betjentene kastede sig ned i bilen og hørte omkring fem skud.

Våben og trusler
Et af skuddene knuste den bageste siderude og fortsatte videre bag nakkestøtterne tæt på de to politifolk, før projektilet gik gennem højre siderude. Et andet skud ramte venstre fordør, rikochetterede videre og gik gennem forruden.

Ud over drabsforsøget på de to politifolk blev den 20-årige dømt for tre tilfælde af våbenbesiddelse og trusler. Retten har vurderet, at alle episoderne - bortset fra to tilfælde af trusler, som man mente havde tilfældighedens præg - var en del af bandekonflikten mellem LTF og Brothas. Derfor blev han dømt efter den særlige bandeparagraf, der giver mulighed for at forhøje straffen med op til det dobbelte.

Tre andre medlemmer af Loyal To Familia blev frifundet i sagen om drabsforsøg mod de to betjente. 20-årige Ekrem Yavuz blev idømt fem år og seks måneder i et forhold om våbenbesiddelse og trusler.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere