LTF'er tiltalt for flere drabsforsøg: Nu har retten talt

Bandemedlem affyrede 11 skud på under et minut i rivaliserende bandes område og efterlod en tilfældig kvinde i livsfare

Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter efter skyderiet på Nørrebro. Foto: Kenneth Meyer
Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter efter skyderiet på Nørrebro. Foto: Kenneth Meyer

(Københavns Byret) Ekstra Bladet:

Et 27-årigt medlem af gadebanden Loyal To Familia blev onsdag i Københavns Byret fundet skyldig i to tilfælde af drabsforsøg, for at have bragt andre menneskers liv i fare og for ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder.

Han blev frikendt for to andre drabsforsøg.

Episoden fandt sted den 21. september ved et-tiden på Nørrebrogade, hvor den 27-årige afgav mindst fem skud mod en tilfældig person foran en forretning. 

Ingen af skuddene ramte, og den 27-årige blev frifundet for drabsforsøg, men fundet skyldig i at bringe andres liv i fare.

Ramte svensk kvinde
Kort efter affyrede den 27-årige ifølge tiltalen yderligere to skud mod en ukendt cyklist, der angiveligt undveg og derfor ikke blev ramt. Her blev den 27-årige frifundet, da retten ikke kunne fastslå, hvor cyklisten befandt sig under skyderiet.

LTF-medlemmet fortsatte mod Den Røde Plads på ydre Nørrebro, hvor han igen skød flere gange og ramte to personer.

Den ene blev strejfet af et skud i venstre lår, og værst gik det ud over en yngre svensk kvinde, der blev ramt af et skud i venstre balle og efterfølgende var i livsfare.

Her var det et enig nævningeting, der fandt den 27-årige skyldig i forsøg på manddrab. Retten lagde blandt andet til grund, at LTF'eren så de to personer, inden han rettede to skud direkte mod dem. 

Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter på Nørrebro, da en gerningsmand åbnede ild mod flere tilfældige personer. Foto: Kenneth Meyer New Articles LTF'er tiltalt: Skød vildt omkring sig

Pistol tidligere brugt til drabsforsøg
Under sagen har den 27-årige erkendt, at han skød mod flere forretninger i området, men han forklarede i retten, at det var for at uddele en såkaldt dummebøde. Ifølge hans forklaring var baggrunden for skyderiet, at der dagen forinden blev spyttet på ham under et større skænderi med flere forretningsdrivende i området.

Den forklaring tilsidesatte retten som utroværdig.

Der blev fundet 11 afskudte hylstre over en strækning på 85 meter på Nørrebro, da en gerningsmand åbnede ild mod flere tilfældige personer. Foto: Kenneth Meyer 112 Politi-vidne: 'Han havde frygt i øjnene'

Den 27-årige nægtede, at skyderiet var en del af bandekonflikten mellem LTF og Brothas, der hærgede København i sidste halvår af 2017, men også her var retten af en anden opfattelse.

Det blev blandt andet lagt til grund, at han midt om natten bevægede sig ind på Brothas område og affyrede 11 skud, herunder to mod døgnåbne forretninger, hvor Brothas-medlemmer hænger ud.

Et politi-vidne har tidligere i sagen forklaret, at den 27-årige er en del af 'National Nomads' i LTF og dermed har en ledende funktion i banden som et bindeled mellem de forskellige afdelinger.

Det kom frem, at gerningsvåbnet også blev anvendt under et skyderi cirka en måned forinden. I den sag sidder to andre LTF’ere varetægtsfængslet. De er begge sigtet for forsøg på manddrab.

Derfor mente retten, at betingelserne for at dømme efter den særlige bandeparagraf, der giver mulighed for at forhøje straffen med indtil det dobbelte, er til stede.

Strafudmåling forventes på fredag.