Lucile og Soraya dræbt i Liège-angreb: - De var fantastiske mødre og kolleger

Ofrene fra terrorangrebet i Liege i Belgien er blevet identificeret. De efterlader alle familiemedlemmer

Fra venstre, Soraya Belkacemi 45 år og Lucile Garcia 53 år. FOTO: AP
Fra venstre, Soraya Belkacemi 45 år og Lucile Garcia 53 år. FOTO: AP

En sand tragedie udspillede sig i den belgiske by Liege tirsdag.

To kvindelige politibetjente blev dræbt af knivstik af Benjamin Herman, der gentagne gange råbte Allahu Akbar (Gud er stor) under angrebet.

Han stak de to politibetjente, Soraya Belkacemi og Lucile Garcia, flere gange i ryggen og stjal et af deres tjenestevåben. Han nåede også at skyde 22-årige Cyril Vangrieken, der næsten var færdig med sin læreruddannelse, før han flygtede hen på en skole i nærheden, skriver Bild.

112 Nyt om attentatmanden fra Belgien: Han slog mand ihjel timer før

Artiklen fortsætter under billedet.

Cyril Vangrieken sad på passagersædet i en bil i nærheden af knivdrabet på de to betjente. FOTO: AP
Cyril Vangrieken sad på passagersædet i en bil i nærheden af knivdrabet på de to betjente. FOTO: AP

Sørgelige skæbner
Lucile Garcia var mor til en søn på 25 år og var netop blevet bedstemor for anden gang. Soraya Belkacemi efterlader 13-årige tvillinger, som allerede har mistet deres far. Tvillingerne er i øjeblikket med deres bedstefar.

Betjentenes kolleger beskriver de to kvinder med rørende ord:

- De var fantastiske mødre og kolleger. De vil blive savnet af hver og en af os.

Det tredje offer, Cyril Vangrieken, sad ved siden af sin mor i en bil i nærheden, da Benjamin Herman valgte at dræbe ham. Planen var umiddelbart at stjæle bilen, men det lykkedes ikke.

Er du muslim?
Efter Benjamin Herman havde slået tre mennesker ihjel på åben gade, flygtede han til en nærliggende skole. Han tog som det første et gidsel fra rengøringspersonalet. Det første, han spurgte om, var, 'er du muslim?' og 'overholder du ramadanen?'.

Gidslet, kun identificeret som 'Darifa' i de belgiske medier, svarede ja til begge dele, hvorfor den blodtørstige terrorist sagde, at han ikke ville gøre hende fortræd.

Da væbnede betjente kom til stedet, skød terroristen efter dem og ramte to i benet, hvor den ene betjent blev voldsomt såret. Anklageren oplyser, at to andre betjente blev skudt i armen, før Benjamin Herman blev dræbt af politiet.

Belgien har været i alarmberedskab siden terrorangrebet i Paris i 2015 hvor 130 personer døde. Terrorcellen, der stod for angrebet, havde base i Bruxelle i Belgien. Bruxelle var udsat for tre selvmordsbombere i i marts 2016, hvor 32 mennesker døde.

112 To kvindelige betjente blev dræbt med egne våben