Lundin nu 15 år bag tremmer: Ingen planer om prøveløsladelse

Peter Lundin har i dag siddet 15 år bag tremmer, men der er ingen aktuelle planer om, at han skal prøveløslades

Peter Lundin føres væk efter dommen på livsvarigt fængsel. (Foto: Thomas Wilmann)
Peter Lundin føres væk efter dommen på livsvarigt fængsel. (Foto: Thomas Wilmann)

I dag 15 år siden, at den nu 44-årige Peter Lundin blev idømt landets hårdeste straf for tredobbelt mord.

Men der er ingen aktuelle planer om at forsøge at få ham prøveløsladt, oplyser hans advokat, Karoline Normann til Ekstra Bladet.

Kom helt tæt på mennesket Peter Lundin i EKSTRA's store tema:
- Peter var ikke aggressiv. Tværtimod var han meget hjælpsom og sammensatte mit træningsprogram, fortæller en tidligere træningskammerat. I artiklen herunder kan du også læse, hvordan klassekammeraterne i Ballerup oplevede Peter Lundin. De mødte ham efter at han havde dræbt sin egen mor - og før han myrdede en mor og hendes to sønner. (Foto: Claus Bie) Krimi Unikt indblik: Lundins vej til massakren

Peter Lundin nærmer sig ellers gennemsnittet for hvor længe livstidsdømte sidder i fængsel – nemlig 16,8 år, hvor den firedobbelte politimorder, Palle Sørensen, endda trækker snittet godt i vejret med 33 års tvungent ophold i Kriminalforsorgens institutioner.

Peter Lundin udslettede i sommeren 2000 en hel familie, da han dræbte den enlige mor, Marianne Pedersen og hendes to drenge, Dennis og Brian, i deres hjem i Rødovre.

Se også: Retsforsker: Lundin kommer ikke ud foreløbig

Ingen advarsel
Uden varsel om, at en drabsmand på vej hjem, var Peter Lundin få måneder tidligere blevet udvist fra USA. Her havde han havde afsonet syv år af en dom på 15 års fængsel, som han i 1993 blev idømt for drab på sin mor, tyskfødte Anna Schaftner, i 1991.

I et forsøg på at skjule ugerningen, som Lundin fastholder var et uheld, transporterede han og hans nu afdøde far derpå liget godt 600 kilometer fra South Carolina til turistområdet Cape Hatteras i North Carolina, hvor Anna Schaftners jordiske rester blev begravet i klitterne og tilfældigt fundet året efter.

Ligene af hans tre seneste ofre er derimod aldrig lokaliseret.

Familien, der bebor den danske kriminalhistories mest berømte bungalow, oplever stadig, at biler kører langsomt forbi, og at fodgængere stopper op og peger op mod deres hus. Foto: Jesper Stormly Hansen Krimi Far, mor og børn fandt lykken i Lundins hus

Lundin aflagde under Østre Landsrets behandling af sagen i 2001 fuld og detaljeret tilståelse af, hvordan han havde ombragt sin kæreste og derpå hendes børn. Han forklarede også, at han senere havde parteret de døde i husets garage og fordelt ofrenes jordiske rester i plastiksække, som han dumpede i affaldscontainere i området.

Gennemgik slaggebjerge
Men trods omfattende søgning, hvor folk fra Beredskabskorpsets bl.a. gennemgik indholdet af deciderede slaggebjerge på en af Vestforbrændings lossepladser i Sydsjælland, lykkedes det aldrig at finde så meget som en knoglerest, der med sikkerhed kunne knyttes til et af ofrene for en af de mest omtalte forbrydelser i nyere dansk kriminalhistorie.

Retssagen mod Lundin, der i dag kalder sig Bjarne Skounborg, foregik i øvrigt i ly af sikkerhedsforanstaltninger, der var forholdsvis usædvanlige for 15 år siden.

Det skete bl.a. fordi en daværende professionel bokser officielt stillede sig i spidsen for en gruppe, der krævede Lundin dødsdømt og henrettet.

Den myrdede Hanne Pedersen. Foto: Jørn Deluran Krimi Kvindekvæleren er ikke den første: Fem drabsmænd der myrdede igen

Se også: Kender du typen: 200.000 danskere er psykopater

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere