Madsens fængsling udløber i morgen: Nu har han taget ny beslutning

Den drabssigtede ubådsbygger har netop besluttet, at han tager endnu en frivillig fristforlængelse

Det gælder om at holde tungen lige i munden - Peter Madsens forklaringer har ændret sig meget, siden han 11. august blevet reddet i land under mystiske omstændigheder. (Video/grafik: Mikkel Cramon/Mikkel Lund)

Den drabssigtede Peter Madsen skal ikke for en dommer, når hans varetægtsfængsling udløber i morgen.

Det oplyser hans forsvarer, Betina Hald Engmark.

- Jeg har meddelt anklagemyndigheden her til morgen, at min klient er indforstået med en frivillig forlængelse, siger hun og fortsætter:

- Når man er i en situation, hvor der ikke er kommet noget afgørende nyt frem, som kan tale for noget andet, så har vi i hvert fald i denne omgang valgt at give en frivillig fristforlængelse i en periode mere. Og så må vi se, når vi når ind i december, hvordan situationen er, siger hun.

Fungerende advokaturchef Jakob Buch-Jepsen fortæller, at Peter Madsens fængsling er forlænget i fire uger frem til 13. december.

- Jeg forventer, at der tages stilling til tiltalespørgsmålet i løbet af december, siger han.

Peter Madsen gik også med til en frivillig fristforlængelse sidste gang, at varetægtsfængslingen udløb.

Foto: Kenneth Meyer 112 - 3. nov. 2017 - kl. 08:15 Sådan har Peter Madsens forklaringer ændret sig

Forsvarer Betina Hald Engmark ønsker i i øvrigt ikke at knytte flere kommentarer til, hvor sagen står på nuværende tidspunkt.

- Det med at kommentere meget på sagen synes jeg, at vi skal passe lidt på med. Den her sag skal køre i en retssal og ikke i pressen, siger hun.

Peter Madsen blev anholdt 10. august og sigtet for drab på den 30-årige freelancejournalist Kim Wall om bord på ubåden UC3 Nautilus. Siden har han erkendt, at han har parteret hende og smidt hende over bord, men han nægter fortsat drab.

Godt en uge efter Peter Madsens anholdelse blev Kim Walls torso fundet i vandkanten på Amager. Senere blev hendes hoved, ben, tøj, en kniv og en sav fundet på havets bund efter en omfattende eftersøgning i et tæt samarbejde mellem forskellige specialister.

Kim Walls arme og hendes og Peter Madsens mobiltelefoner er fortsat væk. Men politiet har ikke opgivet eftersøgningen.

De svenske lighunde skal endnu en gang til Danmark for at assistere i eftersøgningen, bekræfter både dansk og svensk politi.

Lighunden Ace ses her klar til at arbejde. Foto: Svensk politi 112 - 11. nov. 2017 - kl. 06:45 Giver ikke op i ubådssagen: Nu skal lighunde søge igen

Ekstra Bladet har fulgt ubådssagen minutiøst. Får et overblik over sagen her:

Peter Madsen har erkendt, at han har parteret Kim Wall, men han nægter drab og anden kønslig omgang end samleje. Privatfoto Krimi Raket-Madsens ven: Alle har tabt

Her ses Peter Madsen tæt på sin far, der var i starten af 60'erne, da han fik ham, samt hans tre halvbrødre. Begge forældre er døde i dag. Foto fra bogen 'Raket-Madsen' Krimi Peter Madsens unge år: Sådan blev han Raket-Madsen

Hvad skete der på Nautilus før Kim Walls død? Mobiloptagelser kan vise sig at være vigtige brikker i efterforskningen. Foto: deadlinepress.dk Krimi Politiet jagter forsvundne spor: Derfor er mobilerne vigtige

Ace om bord og klar til at arbejde. Foto: Svensk politi Krimi Ubådsmysteriet: Lighundene, der skabte gennembruddet

 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen