Mænd tiltalt for at udstyre IS med droner

Tre mænd er fredag blevet til tiltalt for forsøg på terrorisme ved at have indkøbt droner og kameraer og videreleveret det til Islamisk Stat. To af mændene er desuden tiltalt for medvirken til terrorisme

Der bliver nu rejst straffesag mod tre mænd for at have indkøbt avancerede droner og kameraer med henblik på viderelevering til terrororganisationen Islamisk Stat under kamphandlinger i Syrien.

Det oplyser Politiets Anklagemyndighed i en pressemeddelelse.

De tre mænd er alle 30 år og er tiltalt for medvirken til forsøg på terrorisme. To af mændene er desuden tiltalt for medvirken til terrorisme.

- De tiltalte har ifølge anklageskriftet velovervejet og systematisk skaffet en masse smådele og komponenter, der tilsammen er blevet til slagkraftige terrorvåben. Selv om det kan lyde som indkøbslister til et hobbyprojekt, er det altså dødelig alvor – derfor har vi rejst tiltale efter straffelovens terrorbestemmelser, siger senioranklager Kristian Kirk i pressemeddelelsen.

Ifølge anklageskriftet har de tre mænd indkøbt både hobbyfly, droner, termiske kameraer, komponenter, værktøj samt tilbehør i internetbutikker og fysiske butikker over en fireårig periode - fra 2013 til 2017.

Herpå skulle udstyret været blevet videreleveret til terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien og Irak. Handlinger, som nu har ført til, at de tre mænd er tiltalt for forsøg på terrorisme.

To af mændene har ifølge anklageskriftet desuden indkøbt kameraer, som er blevet brugt til rekognoscering i forbindelse med angrebet på den syriske militærbase 'Ain Issa' i august 2014, som kostede flere menneskeliv. Det har ført til, at de to mænd ydermere er tiltalt for medvirken til terrorisme.

Straffesagen mod de tre mænd forventes at starte til september og vil finde sted i Københavns Byret.

Hvis mændene bliver kendt skyldige, kan de blive idømt mere end fire års fængsel hver. Anklagemyndigheden vil desuden nedlægge påstand om udvisning af den ene af mændene, som ikke er dansk statsborger.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere