Mand amok med stor kniv i Sydney

Flere civile hyldes af politiet som 'helte', efter at de tirsdag overmandede en mand, der gik amok med en kniv i Sydney

Manden blev efter en spektakulær indsats fra civile anholdt ved hjælp af blandt andet en caféstol og en mælkekasse. Video: Reuters/Ritzau Scanpix/7News

En mand er tirsdag eftermiddag lokal tid gået amok i Sydney, hvor han bevæbnet med en stor kniv, har dræbt en person og såret flere.

Det skriver flere australske medier heriblandt Channel 9 News og Sky News Australia.

Manden blev overmandet af flere civile, der med en mælkekasse over hovedet på manden holdt ham nede på jorden indtil politiet kom til.

En kvinde er fundet død inden i en bygning i beboelsesbygning, og politiet oplyser, at kvinden havde flere knivsår på kroppen. Politiet er ved at undersøge, om der er en forbindelse mellem den kvinde, der er fundet død, og knivstikkeriet i Sydneys forretningsdistrikt.

En anden kvinde er kørt til hospitalet, efter hun blev ramt af et enkelt knivstik i den øvre del af ryggen. Hendes tilstand er stabil.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Politiet var talstærkt tilstede efter en mand gik amok med kniv i Sydney. Foto: Dean Lewis/Ritzau Scanpix
Politiet var talstærkt tilstede efter en mand gik amok med kniv i Sydney. Foto: Dean Lewis/Ritzau Scanpix
 

Ifølge politikommissær Gavin Wood forsøgte manden at angribe flere mennesker på gaden, men heldigvis uden held.

- Vi kender ikke mandens motiv. Det lader til, at angrebet er umotiveret, siger politikommissæren.

Gavin Wood hylder de personer, der overmandede gerningsmanden som 'helte'.

En af dem, der jagtede gerningsmanden, var Paul O'Shaughnesy. Han fortæller, hvordan han og flere andre løb efter knivmanden.

- Jeg ved ikke, om det var instinktivt, eller hvad det var. Vi vidste bare, at vi var nødt til at sørge for, at han ikke angreb flere. Min bror og jeg lykkedes sammen med en anden mand at få fat i ham og holde ham tilbage.

Gerningsmanden er efter en tur på politistationen bragt til hospitalet under politieskorte. Samtidig er politiet ved at ransage mandens hjem.