Mand anholdt for færdselsdrab på værnepligtig

En 71-årig mand er blevet sigtet for uagtsomt manddrab efter påkørsel

Video: Local Eyes.

En uge efter at en 22-årig værnepligtig mistede livet, da han blev påkørt nær Flyvestation Karup, er en 71-årig mand blevet anholdt.

112 - 8. okt. 2019 - kl. 04:20 Værnepligtig dræbt af flugtbilist

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 22-årige soldat blev påkørt 7. oktober om aftenen, da han krydsede Herningvej til fods. Personale fra flyvestationen fandt efterfølgende soldaten og kontaktede politiet. Trods livreddende førstehjælp lykkedes det ikke at redde den 22-åriges liv.

Politiet kunne efterfølgende se flugtbilen på et videokamera i Sunds, der var opsat 16 kilometer fra uheldsstedet. Bilen kunne være identisk med den, der omkring et kvarter senere kunne ses på en videooptagelse fra kasernen, og på optagelsen fra Sunds kunne politiet se en streamer, som kunne kobles til en virksomhed.

Via virksomheden lykkedes det at identificere den 71-årige fører, og på vedkommendes bopæl fandt politiet flugtbilen, som havde skader på fronten og forruden.

Den 71-årige erkender, at han har ført bilen, men han har forklaret, at han på uheldstidspunktet troede, at han havde påkørt et dådyr.

- Men hvorfor stiger han ikke ud og kigger efter, hvis han tror, han har påkørt et dyr?

- Han har forklaret, at han bliver umiddelbart chokeret, men da han ikke kan se noget i bakspejlet, fortsætter han. Vi kan også se på overvågningsvideoen, at han bremser kortvarigt op, slipper bremsen og kører videre, siger vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau til Ekstra Bladet.

- Inden I finder frem til ham, er det så gået op for ham, at det ikke var et rådyr, han ramte?

- Han bliver senere i forløbet opmærksom på, at det kunne være et menneske, han havde ramt, siger  Poul Vestergaard-Lau og henviser til presseomtalen. Det er dog uvist, hvorfor manden ikke henvendte sig til politiet af sig selv.

Politiet oplyser, at den 71-årige blev løsladt efter afhøringen.

Den paragraf om uagtsomt manddrab, som den 71-årige bilist er sigtet efter, danner ikke grundlag for en varetægtsfængsling før dom, da der ikke er tale om skærpende omstændigheder, som at manden har kørt for hurtigt eller hasarderet under ulykken, har juristerne vurderet. Der vil senere komme en retssag mod bilisten, hvor han kan risikere en fængselsstraf.

I forbindelse med efterlysningen havde politiet blandt andet offentliggjort en video, som viste den mulige flugtbil.

Politiet har i sagen fået henvendelser fra hele landet og takker for dem alle. De beklager samtidig, at de ikke har haft mulighed for at kontakte alle, der har henvendt sig.