Mand begravet i kul: indlagt i koma

Mindst en mand har været udsat for en arbejdsulykke, bekræfter politiet

Brandvæsnet er til stede efter arbejdsulykken. Video: Kenneth Meyer.

Opdateret klokken 21.41.

Både politi og redningsmandskab er onsdag mødt talstærkt op ved Avedøreværket, hvor energivirksomheden Ørsted har til huse.

Københavns Vestegns Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at man er rykket ud til en ulykke på værket.

- Vi er lige landet derude, så jeg kan ikke fortælle andet, end at der er tale om en arbejdsulykke, lyder det fra vagtchef Brian Holm.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet er der tale om en person, som har været i en kul-ulykke på værket, og det bekræfter vagtchefen efterfølgende.

- Klokken 16 får vi en anmeldelse om, at en mand er dækket til i kul i en silo. Vi ved ikke, hvordan det er sket. Det skal vi have styr på gennem Arbejdstilsynet, som er på stedet, siger Brian Holm og fortsætter:

- Hele hans overkrop var dækket i kul i tre kvarter, før vi fik ham fri. Han er i live, men bevidstløs. Tilstanden var desværre den samme, efter redningsfolk havde forsøgt at få liv i ham. Han er nu blevet hastet på Rigspolitiet.

Artiklen forsætter under billedet ...

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Den 34-årige mand er blevet kørt afsted i en ambulance med udrykning. To motorcykler giver ambulancen politieskorte.

Han er i kritisk tilstand og lagt i kunstig koma, efter at han blev begravet i kul i en silo på Avedøreværket onsdag eftermiddag. Det oplyser Københavns Vestegns Politi onsdag aften.

Efter ulykken er mandens kolleger blevet tilbudt krisehjælp.

- Hans kolleger var chokerede efter ulykken. Heldigvis har værket et godt beredskab, som tager hånd om dem, siger vagtchefen.

Sammen med politiet har Arbejdstilsynet undersøgt ulykkesstedet for at finde frem til, hvordan ulykken kunne ske, og om alle regler har været overholdt i forbindelse med arbejdet i siloen.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere