Mand blev slæbt 44 meter efter bil: 'Jeg ville bare væk'

Den 62-årige kvinde fortæller, at hun levede i et voldeligt ægteskab med sin mand

Den 62-årige enke fortæller i retten, at hun handlede i nødværge, da manden jagtede hende. (Privatfoto)
Den 62-årige enke fortæller i retten, at hun handlede i nødværge, da manden jagtede hende. (Privatfoto)

- Det eneste, jeg kan huske, er, at jeg skulle væk.

Sådan siger 62-årige Anita Maiken Skafte Madsen igen og igen under den rekonstruktion af eftermiddagen, hvor hun ifølge anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi slog sin mand, den 64-årige Lars-Henrik Madsen ihjel.

Rekonstruktionen blev lavet nogle måneder efter episoden på Halsebyvej i Korsør, hvor hun boede med sin mand på en firelænget gård i en årrække. Parret har været gift i 43 år.

Det var den 26. november 2014 ved 17-tiden, at Anita Madsen satte sig ud i sin lille bil for at komme væk. Forinden var forløbet en eftermiddag, hvor hun sammen med sin mand havde haft besøg af nogle mandlige gæster, der skulle hjælpe med at fælde træer.

Ifølge Anita Madsens forklaring til politiet har de siddet og drukket nogle bajere, og Anita Madsen havde siden gået ud i køkkenet for at lave kalkungryde med kartoffelmos til de arbejdende gæster. Maden var færdig, og hun fortalte selskabet, at de bare kunne spise. Men hun følte sig selv for fuld og gik i seng.

- Så stod han pludselig i soveværelset og slog mig med knytnæve og sagde 'skal du have mere?', siger Anita Madsen i rekonstruktionen.

Mærker ikke mand ryge under bil
Anita Madsen reagerede ved i nattøj at løbe ud til sin bil og satte sig ind og ville køre væk. Hun snuppede bilnøglen fra en krog på vej ud.

- Han kommer løbende og tager i bildøren, som jeg har låst. Og løber så om foran bilen. Så kommer han op på køleren. Der banker han med begge hænder på vinduet. Jeg kører bare. Jeg vil væk. Så falder han af, siger Anita Madsen.

- Jeg mærker slet ikke, at han kommer ind under bilen. Som jeg oplever det, falder han af på siden af bilen, siger Anita Madsen.

Lars-Henrik Madsen røg ifølge politiet ind under bilen og blev slæbt 44 meter. Anita Madsen kørte over på den nærliggende skole, hvorefter hun valgte at tage hen til sin datter i Korsør.

Anita Madsen nægter sig skyldig i vold med døden til følge, som hun er tiltalt for. Men hun erkender, at hun har handlet i nødværge. Hun benægter, at det var hendes hensigt at slå sin ægtefælle ihjel.

Drak den femte øl
Om det voldelige ægteskab og optakten til, at det gik galt, siger hun her til formiddag i Retten i Næstved:

- De sidste to år var faktisk de værste. Efter hans selvmordsforsøg var det slemt. Han var meget vred på mig, fordi jeg havde reddet ham. Hvis der var et eller andet, der ikke passede ham, fik jeg tæsk. Som regel kunne jeg se faresignalerne. Men den dag kunne jeg ikke se faresignalerne. Det, jeg tror, han blev vred over, har jeg tænkt siden, var, at jeg drak den femte bajer. Det sagde han, at jeg ikke skulle gøre. Det gjorde jeg klokken 15. Så lavede jeg mad og gik over i den slyngelstue i laden, som de sad i og sagde, at der var mad, og at jeg selv ville gå i seng, fordi det snurrede i mit hoved, siger Anita Madsen i retten.

Anita Madsen fortæller også, at hun ganske kort tid før, at episoden udspandt sig på gården i november, havde måttet flygte fra sin mand og køre i sommerhuset.

- Jeg var bange for, at han ville tæve mig igen.

Men hvad adskiller denne gang fra de andre gange, der har været, vil politiets anklager Jeanette W. Andersen vide.

- At han bliver dræbt, siger Anita Madsen.

Lovlig nødværge
Anita Madsen sidder i dag på anklagebænken ved Retten i Næstved. Hun er tiltalt for at have udsat sin 64-årige ægtefælle for vold med døden til følge. Hun nægter sig skyldig, men benægter ikke, at hun satte sig fuld ud i sin bil og ramte sin mand, da hun skyndte sig væk fra ejendommen.

- Men det var lovlig nødværge, siger hendes advokat Roger Kopp Pedersen.

I retten er seks af hendes pårørende dukket op. Da Anita Madsen ankom ledsaget af to civilklædte betjente, gav hun sin datter et knus og talte kort med hende om datterens graviditet.

- Er jeg pæn nok, sagde hun siden til sin datter, der svarede bekræftende.

Anita Madsen er en lille kvinde på cirka 160 centimeter. Hun har mørkt kort hår, bærer briller og er i retten klædt i grå kjole.