Mand død på rejse med dansk flyselskab: Kæmpede for at lande i tide

En ældre mand har mistet livet på vej fra Las Palmas til Gøteborg. Piloten kæmpede for at nå hjem, så manden kunne blive reddet

Arkivfoto: Danish Air Transport
Arkivfoto: Danish Air Transport

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

En hjemrejse fra de spanske solstrejf udviklede sig dramatisk for passagerne i et dansk charterfly.

Sent lørdag aften fik en ældre mand et ildebefindende i det danske fly fra Las Palmas til Gøteborg, og det endte med at koste ham livet.

Det bekræfter Danish Air Transport over for Ekstra Bladet.

- En ældre mand får det dårligt i flyet på hjem fra Las Palmas. Der er en læge ombord, og han bliver tilset. Desværre stod han ikke til at redde, inden de lander i Gøteborg.

- Vi har fulgt den normale procedure i flyet, og heldigvis var der en læge til stede, der lavede hjertemassage. Vi skal blive ved med at forsøge at genoplive vedkommende, indtil en læge har erklæret ham død, siger administrerende direktør, Jesper Rungholm, fra Danish Air Transport til Ekstra Bladet.

Også Swedavias pressechef bekræfter dødsfaldet over for Ekstra Bladet..

- Vi kan bekræfte, at der er en ældre mand, der er død på flyet fra Las Palmas. Det landede i Gøteborg klokken 20.45, siger Swedavias presseansvarlige Johan Live.

Hverken Swedavias presseansvarlige eller Danish Air Transport kender passagerens nationalitet, men oplyser begge, at der formentlig er tale om en svensk mand.

Kæmpede for at nå hjem
Ifølge Expressens oplysninger kæmpede piloten for at nå hjem hurtigere, så manden kunne reddes, men det lykkedes desværre ikke.

- Jeg ved, at flyet skulle have landet klokken 21.35, men det landede 45 minutter før, siger Johan Live.

Ifølge Apollo overvejede de, om de skulle lande i en anden lufthavn, men piloten vurderede, at det var hurtigst at flyve direkte til Göteborg.

- Man valgte at flyve til Göteborg, fordi der ikke var noget tid at vinde ved at lande i en anden lufthavn, siger Ann-Sofie Olsson fra Apollos pressetjeneste til Expressen.

Politiet i Sverige bekræfter dødsfaldet, og oplyser om, at de pårørende er underrettede.

I november 2014 skete en lignende hændelse, hvor en man døde ombord på et fly fra Phuket til Stockholm.

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.