Mand dømt for drab på sin overbo

En 54-årig mand er tirsdag blevet dømt for drab på sin overbo begået 6. december sidste år

Politiet undersøgte gerningsstedet oven på det bestialske drab. Video: Local Eyes

En 54-årig mand er idømt anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid for drab på sin overbo 6. december 2018.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden ringede natten til 6. december sidste år 112 og fortalte, at han havde slået sin overbo ihjel. Politiet hastede til adressen i Brabrand og kunne konstatere, at der lå en død kvinde med en kniv i halsen på gaden.

Derfor blev den 54-årige anholdt og sigtet for drab.

'I retten erkendte den 54-årige drabet og forklarede, at han igennem længere tid havde været irriteret på overboen, og derfor havde han ventet på hende, da hun kom hjem fra arbejde om natten.'

'Han tog flere knive med ud på gaden, hvor han konfronterede hende og endte med at dræbe hende med flere stik i krop og hals', skriver politiet.

112 Krav om psykiatrisk behandling: Tiltalt for knivdrab på overbo

Tirsdag er der så faldet dom i sagen, og her viste mentalundersøgelsen, at den 54-årige var sindssyg på gerningstidspunktet, og Retslægerådet anbefalede dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling.

- Ud fra Retslægerådets vurdering af den 54-åriges mentale tilstand er jeg tilfreds med, at han nu skal anbringes på en psykiatrisk afdeling, og grundet sagens meget alvorlige karakter er der ingen længstetid på anbringelsen, konkluderer anklager i sagen Dorthe Lysgaard.