Mand dømt for voldtægt af 12-årig

En 18-årig er idømt fængselsstraf for voldtægt af 12-årig pige

En 18-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års fængsel for en voldtægt begået mod en kun 12-årige pige.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Voldtægten fandt sted i december sidste år, hvor pigen sammen med en lidt ældre veninde var taget fra Sønderjylland til Aarhus for at mødes med nogle teenagedrenge, uden pigernes forældre vidste det.

I Aarhus tog drengene dem med til en boligblok, hvor de gik ned i en kælder. De to piger fulgte frivilligt med, men i kælderen voldtog den dengang 17-årige dreng den 12-årige pige.

Ud over voldtægt blev den nu 18-årige dømt for at have tiltvunget sig anden seksuel omgang end samleje og for at have udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed til at tiltvinge sig samleje med en person under 15 år.

Ved hjælp af pigernes forklaringer lykkedes det politiet at finde frem til gerningsmanden, som bor i Aarhus.

- Det er et groft overgreb på en kun 12-årig pige, som er meget fysisk underlegen i forhold en 17-årig dreng. Så jeg er tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den tiltalte skulle idømmes en længere fængselsstraf for voldtægt, siger anklagerfuldmægtig Rasmus Thisted i pressemeddelelsen.

Den 18-årige har igennem sagen nægtet sig skyldig, og han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere