Mand efterlyst for drab i Danmark er anholdt i Jordan

Politiet i Jordan har anholdt en 22-årig mand, der er mistænkt for at have stukket en mand ihjel i København

En 22-årig mand, der er mistænkt for et drab i København, er blevet anholdt i Amman i Jordan. Det oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi.

22-årige Ibrahim A-Kassab er sammen med en anden mand mistænkt for at have stukket en 19-årig mand ihjel på Nørrebro i København i maj i år.

Han blev anholdt af jordansk politi 6. september på baggrund af Københavns Politis efterlysning, fortæller Steffen Th. Steffensen.

- Vi har haft løbende kontakt med jordansk politi, og nu har vi sendt en anmodning om udlevering, siger Steffen Th. Steffensen.

Omstændighederne omkring anholdelsen af den 22-årige ønsker han ikke at uddybe.

Politikommissæren ved ikke, hvornår den anholdte vil blive udleveret til Danmark. Men han håber på, at det ikke varer længe.

Den anden mand, der er mistænkt for drabet, er 23-årige Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui. Det er tidligere kommet frem, at han formodes at være død.

- Vi har fået oplysninger om, at han skulle være afgået ved døden i Marokko. Men vi har ikke fået det bekræftet officielt endnu, siger Steffen Th. Steffensen.

Og på grund af den manglende bekræftelse er den 23-årige fortsat registreret som eftersøgt.

Mændene mistænkes for at have stukket Andres Vo Riis ned på hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade 19. maj om eftermiddagen. Offeret hed tidligere Hamza Samsam.

Drabet var kulminationen på et kortvarigt skænderi og skubberi. Angiveligt skulle optagelser fra videokameraer underbygge mistanken mod de to unge mænd.

Få dage efter drabet oprettede politiet visitationszoner flere steder i København, fordi man frygtede flere voldelige sammenstød.

Politiet mener, at konflikten og knivstikkeriet opstod i forbindelse med hashsalg.