Mand fængslet for knivdrab i lejlighed

En 48-årig mand er blevet varetægtsfængslet for drab på 50-årig mand i Vildbjerg

Hør anklageren fortælle mere om sagen her

En 48-årig mand er ved Retten i Herning blevet varetægtsfængslet i fire uger. Manden er sigtet for at have knivdræbt en 50-årig mand i en lejlighed på Nylandsvej i Vildbjerg.

Manden nægter sig skyldig i drabet, men accepterede kendelsen om varetægtsfængsling.

Liget af den dræbte blev fundet af politiet klokken 1.55 natten til torsdag. Den 48-årige blev senere opdaget af betjente, da han gik i kvarteret. Han blev anholdt og sigtet klokken 2.15.

Grundlovsforhøret blev afviklet bag lukkede døre, men inden dommeren valgte at lukke dørene, blev sigtelsen mod manden læst op.

Af den fremgik det, at politiet formoder, at drabet fandt sted klokken 1.45, altså ganske kort tid før at politiet blev alarmeret og ankom til adressen.

Det var en kraftigt bygget, men noget lavtaljet mand, som satte sig til rette på anklagebænken i retssalen. Han var iført en af de karakteriske blå engangs- papirdragter, som politiet normalt iklæder formodede gerningsmænd til alvorlige forbrydelser for at sikre sig, at eventuelle retskemiske spor ikke går tabt.

Den kortklippede mand havde også grå sokker på, som han havde stukket ned i et par af Kriminalforsorgens velkendte badesandaler.

Pårørende ikke underrettet
Ekstra Bladets udsendte fortæller fra retten, at manden lod til at være noget præget af en hård nat, som bedst kan betegnes som 'tømmermandsplaget'.

Politianklager Pia Koudahl bad indtrængende pressen om ikke at oplyse identiteten på den afdøde, idet det har været vanskeligt for politiet at finde mandens pårørende.

- De er derfor ikke orienteret om dødsfaldet endnu, sagde hun i retten.

Se i øvrigt anklageren udtale sig til Ekstra Bladet tv øverst i denne artikel...

Ekstra Bladet accepterer naturligvis anklagemyndighedens anbefaling.

Se også: Nabo til knivdrab: En grim overraskelse

Beboer er ikke indblandet
Politiet har imidlertid tidligere oplyst, at den afdøde ikke er identisk med den lejer, der bor i ejendommen på Nylandsvej. Dermed kræver det altså ikke en større matematisk embedseksamen at fastslå, at der har opholdt sig to mænd i lejligheden, som ikke er lejlighedens indehaver, idet den nu fængslede også har været gæst på stedet.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få kontakt til den mand, der står som lejer af ejendommen.

Til gengæld har Ekstra Bladet tidligere torsdag talt med flere naboer. De har kunnet fortælle, at de ikke har lagt mærke til noget usædvanligt i løbet af natten. Og de har også fortalt til Ekstra Bladet, at den pågældende lejer på stedet ikke har boet der særlig længe.

Ifølge cpr-registret har manden været registreret som beboer på stedet siden 1. september 2015.

Det var bag de blå vinduer i denne ejendom, at en mand blev fundet dræbt med kniv natten til torsdag. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 28. jan. 2016 - kl. 09:19 Mand stukket ihjel i nat

Mentalundersøgelse på vej
Midt- og Vestjyllands Politi har indtil videre ikke villet fortælle noget om optakten til det, der senere endte som et knivdrab. Politiets teknikere har hele formiddagen arbejdet på adressen, hvor lejligheden nu også er blevet forseglet, og vinduerne er blevet afskærmet med to blå presenninger, så man ikke kan kigge gennem.

Ekstra Bladet fik ikke lov til at høre afsigelsen af kendelse om varetægtsfængsling. Dommeren mente, at der i kendelsen ville være nogle præmisser, som hun ikke mente skulle frem på grund af dørlukningen.

Den 48-årige er nu fængslet frem til 25. februar og skal mentalundersøges.

Opdateres...

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere