Mand mistede foden ved tog: Ville nå at tjekke ind med rejsekort

64-årig mand faldt ned mellem perronen og toget, da han prøvede at nå toget

Den 64-årige mand forsøgte at nå ud på perronen for at tjekke ind med sit rejsekort, da han kom i klemme i togdøren. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Den 64-årige mand forsøgte at nå ud på perronen for at tjekke ind med sit rejsekort, da han kom i klemme i togdøren. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

En 64-årig mand mistede i aftes sin ene fod, da han ville nå at tjekke ind med sit rejsekort på Middelfart station.

Manden var kommet ind i toget, da han kom i tanke om, at han ikke havde tjekket ind med sit rejsekort ude på perronen.

Han løb derfor ud igen for at tjekke ind, men i samme øjeblik begyndte toget at køre.

- I bestræbelserne på at nå toget fik han sin ene fod i klemme i døren. Han mistede fodfæstet og faldt ned mellem toget og perronen, hvor han fik kørt benet af ved skinnebenet, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen til Ekstra Bladet.

Se også: Mand kom for sent til tog: Fik ben kørt over

Lokomotivføreren fik standset toget efter 10-20 meter, men foden kunne ikke reddes.

- Der var en læge til stede på perronen, som ydede omgående førstehjælp, oplyser vagtchefen.

Uheldet er blevet filmet af overvågningskameraer på stationen, og Havarikomissionen skal nu undersøge, hvordan det kunne ske.

- DSB tager hændelsen i Middelfart meget alvorligt. Helt generelt har DSB både procedurer og tekniske løsninger, der skal sikre en sikker afgang for vores tog og passagerer. DSB har underrettet Havarikommissionen om gårsdagens hændelse og ulykken er ved at blive undersøgt af Havarikommissionen, ligesom DSB som jernbanevirksomhed undersøger ulykken. Det gælder både selve hændelsesforløbet såvel som en gennemgang af de udførte procedurer og tekniske foranstaltninger. Indtil undersøgelserne er tilendebragt, har vi ikke yderligere kommentarer til sagen, skriver sikkerhedschef Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen i en mail til Ekstra Bladet.

DSB oplyser dog, at toget i princippet ikke burde kunne køre, når døren ikke er korrekt lukket.

- Men det er jo bl.a. det havarikommissionen skal undersøge, oplyser DSB's pressevagt.

Var du vidne til hændelsen eller kender du den tilskadekomne, så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.