Mand nægter løgn som fik uskyldig fængslet i fem måneder

En 36-årig mand afviser at have placeret et jagtgevær og løjet om, at en anden mand truede ham på livet

En 36-årig mand nægter sig skyldig i en anklage om at have løjet for politiet og for retten, således at en uskyldig mand blev tiltalt og varetægtsfængslet for forsøg på manddrab og våbenbesiddelse.

Det fortæller hans forsvarer i Retten på Frederiksberg mandag, hvor retssagen mod manden er begyndt.

- Min klient nægter sig skyldig i det hele, siger forsvarer Leo Støchkel.

Den 36-årige er tiltalt for at have ringet til politiet og givet en falsk anmeldelse om, at en mand har truet ham på livet med et jagtgevær. Han er yderligere tiltalt for selv at have hentet og placeret skydevåbnet, så det skulle ligne, at han blev truet.

Men de anklager er manden dybt uenig i.

En januaraften i 2016 besøgte den tiltalte mand sin ekskæreste i Brønshøj i København. I hendes lejlighed slappede de af, men det skulle ikke vare ved, for kvindens anden ekskæreste begyndte at råbe ind gennem vinduet og true dem.

Sådan forklarer den 36-årige mand i retten.

- Han råbte ad hende, truede hende. Så jeg går ned til ham og spørger, hvad hans problem er. Han sagde, han var LTF'er (banden Loyal To Familia, red.), og at jeg skulle fucke ud af hans by, siger den tiltalte mand i retten.

- Han sagde, at hvis jeg stadig var i lejligheden om 20 minutter, så ville han skyde mig. Jeg ignorerede det fuldstændigt. Jeg vendte ryggen til og gik op igen, hvor vi hyggede os.

Herefter skal kvindens ekskæreste være kommet tilbage til lejligheden, hvor han ringede på og truede hende og den tiltalte mand på livet med et oversavet jagtgevær, påstår den 36-årige.

- Jeg kigger gennem spionhullet og kan se, at han står udenfor med et gevær. Jeg åbner den første lås, men i det øjeblik sparker han døren ind. Jeg afvæbner ham, og der kommer vi op at slås. Det var voldsomt, siger den tiltalte.

Det endte i et blodigt slagsmål i opgangen, hvor den 36-årige er tiltalt for at have uddelt knytnæver, skaller i hovedet og spark til kvindens ekskæreste, som var dukket op på adressen.

Den 36-årige påstår, at han blev truet på livet og derfor kæmpede i selvforsvar, lyder det i retten.

Kvindens ekskæreste, som dukkede op på adressen, blev efterfølgende tiltalt og varetægtsfængslet i fem måneder for at have medbragt jagtgeværet og ligeledes truet den 36-årige og kvinden på livet.

Men i retten blev han frifundet for de anklager, fordi kvinden pludselig ændrede forklaring og fortalte, at det ikke var ham, men den 36-årige, som havde placeret jagtgeværet i opgangen.

Der skulle være faldet dom i sagen mandag eftermiddag. Men da et afgørende vidne - manden som blev frifundet - ikke er dukket op i retten, vil endnu et retsmøde vil blive afholdt 6. juni, hvor der bliver afsagt dom.