Mand såret af skud

29-årigt offer var en kort overgang i livsfare og blev hjulpet til hospitalet af ukendte personer

Foto: Mathias Øgendal
Foto: Mathias Øgendal

En 29-årig mand er søndag aften blevet ramt af skud, efter at den bil, som han sad i, blev ramt af mindst tre skud i Valby i København.

Det oplyser Københavns Politi.

- Vi får en anmeldelse klokken 23.22 om, at man har set en såret person blive læsset ind i en bil på Valhøjvej i Valby, og ti minutter senere får vi en melding fra Frederiksberg Hospital om, at de har modtaget en mand med skudlæsioner, siger vagtchef Kristian Aaskov.

Offeret er ramt i benet og i hoften, og han er udenfor livsfare, oplyser den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi Sajjad Haider til Ekstra Bladet tidligt mandag morgen.

Offeret er ifølge politiet kommet kørende i området ved Ålholmvej og Roskildevej sammen med en ven, da en bil - nok en sort Mercedes - er kørt op på siden af dem og afgiver skud mod bilen.

- Han kører fra stedet og er efterfølgende formentlig blevet hjulpet over i en bil, der kører ham på hospitalet. Vi har fundet hans bil efterladt på Valhøjvej, siger Sajjad Haider.

Umiddelbart kender politiet ikke skudofret for kriminelle forhold eller banderelationer.

- Men det kan være, at den videre efterforskning ændrer på det, siger Sajjad Haider.

Manden blev natten til mandag opereret på Rigshospitalets Traumecenter.

- Vi har talt med flere vidner og har mange gode spor at gå efter. Vennen til forurettede bekræfter hændelsesforløbet, men vi kender endnu ikke motivet. Forurettede siger, at han ikke kender motivet til skyderiet, siger Sajjad Haider.

Efterforskningslederen oplyser endvidere, at en sort Mercedes, der menes at have forbindelse til et skyderi i Valby natten til mandag, er blevet fundet på indre Nørrebro.

Politiets hunde og teknikere arbejdede natten til mandag i området omkring Ålholmvej og Roskildevej i Valby for at forsøge at finde spor i sagen, men kl. 05.00 var politiet færdige på gerningsstedet.

Politiet efterforsker sagen som drabsforsøg.

Ved du noget om sagen eller har du billeder/video fra stedet? Så send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.