Mand sigtet for voldtægter begået i 1992

En 47-årig mand fra Albertslund er blevet anholdt og varetægtsfængslet for at have voldtaget 10-årig pige tre gange

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

Det hører til sjældenhederne, at der skal gå 23 år, før politiet sigter en person for en forbrydelse, men det er ikke desto mindre tilfældet i en sag om voldtægt af et barn, som angiveligt skulle være sket tre gange helt tilbage i 1992.

Onsdag morgen anholdt Københavns Vestegns Politi en 47-årig mand fra Albertslund. Manden blev senere samme dag varetægtsfængslet i 14 dage for at give politiet noget tid til at afhøre personkredsen omkring parterne, uden at manden kan påvirke de eventuelle vidner.

- Politiet har ikke vidst noget om sagen før for ganske nylig, hvor vi fik en anmeldelse. Jeg har ikke set så gammel en sag før, men det viser jo, at vi tager det ret alvorligt, selv om vi er blevet gamle i mellemtiden, siger anklager ved Vestegnens Politi, Bertil Håkonsson, til Ekstra Bladet.

Voldtægterne er sket inden for en kreds af pårørende.

Grundlovsforhøret blev afviklet bag lukkede døre af hensyn til offeret - en i dag 33-årig kvinde. Dommeren valgte også at udstede navneforbud.

Hvorfor har den 33-årige kvinde først valgt at anmelde sagen for nylig?

- Der er lukket, siger Bertil Håkonsson med henvisning til dørlukningen.

Af sigtelsen, som blev læst op under den åbne del af grundlovsforhøret, fremgik det, at den 33-årige blot var 10 år, da hun angiveligt skulle være blevet voldtaget tre gange af manden i perioden 1. januar 1992 og indtil 31. december samme år. Voldtægterne skulle være sket i Albertslund.

Mandens forsvarer, Carsten Halle, nåede at fortælle, at manden nægtede sig skyldig, og at han gerne ville udtale sig i grundlovsforhøret, inden dørene altså blev lukkede.

Manden er sigtet efter voldtægtsbestemmelsen i straffeloven, hvor voldtægten har 'en særlig farlig karakter, eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder'.

1 af 2 En 47-årig mand fra Albertslund blev onsdag varetægtsfængslet i 14 dage. Han er sigtet for voldtægter af en 10-årig pige helt tilbage i 1992. (Foto: Jens Dresling)
2 af 2