Mand sigtet: Ville holde børn fanget i denne kælder

Kælderrummet er pyntet med bamser og Lego-klodser. Der er hængelås på døren, og overvågningskameraer hænger i loftet. Manden er tidligere sigtet for overgreb mod mindreårig

Værelset er indrettet til børn, men sigtede siger, at han ikke har haft kontakt til mindreårige (Politifoto).
Værelset er indrettet til børn, men sigtede siger, at han ikke har haft kontakt til mindreårige (Politifoto).

En norsk mand planlagde at holde børn som fanger i sin kælder i Vestoppland i Norge. Det mener politiet, der har sigtet manden, der er i 40'erne, for forsøg på frihedsberøvelse.

Politiet har fundet et værelse i kælderen, der er pyntet med bamser, legetøj, og et overvågningskamera, så man kunne holde et skarpt øje med sine gidsler.

- Rummet er egnet til at holde børn der i længere tid. Der er dynebetræk til børn, Lego på hylderne og mad i køleskabet, siger politiadvokat Julie Dalsveen til tv2.no.

Væggene er dækket til med tykke tæpper. Politiet mener, de skulle bruges som lydisolering (Politifoto).
Væggene er dækket til med tykke tæpper. Politiet mener, de skulle bruges som lydisolering (Politifoto).
 

Ifølge norske medier har manden fundet billeder af børn på sociale medier. Han har derefter fundet deres adresser og har besøgt 70 adresser i både Norge og Sverige.

- Den sigtede kan få op til fem års fængsel for forsøg på frihedsberøvelse, fortæller politiadvokat  Julie Dalsveen til Ekstra Bladet.

Sigtet for overgreb mod mindreårig

Manden er sigtet for et overgreb mod en mindreårig dreng i 2008. Politiet afhørte manden, og ved en ransagning fandt de det mistænkelige kælderrum.

Under en afhøring har manden sagt, at der ikke har været nogen børn i kælderrummet, og fortæller at han ikke har haft kontakt til nogen mindreårige. Det oplyser Julie Dalsveen til VG.

Alligevel har politiet fundet billeder af børn på den sigtedes natbord, som de mener, han har fundet på internettet.

Manden er nu sigtet for forsøg på frihedsberøvelse og for besiddelse af billeder, der seksualiserer børn.

Skal mentalundersøges

Manden var varetægtsfængslet fra maj til juni i år, men er nu løsladt, mens politiet foretager en videre efterforskning.

- Der var ikke længere grundlag for at holde sigtede varetægtsfængslet, siger politiadvokat Julie Dalsveen til VG.

(Politifoto)
(Politifoto)

Under varetægtsfængslingen foretog man en observation af den sigtede, hvor man konkluderede, at retspsykiatere skal undersøge ham nærmere. Den sigtede har ikke ønsket at samarbejde med politiet. Retspsykiaterne skal derfor i første omgang kun observere ham i retten.

- Sagen er sendt videre til statsadvokaten, og hvis han rejser tiltale mod sigtede, skal han en tur i retten. Jeg ved desværre ikke, hvornår det bliver, fortæller Julie Dalsveen til Ekstra Bladet.

Manden har ingen kone og børn. Han har tidligere arbejdet på to skoler og i en fritidsordning.

1 af 2 (Politifoto)
2 af 2 Værelset er indrettet til børn, men sigtede siger, at han ikke har haft kontakt til mindreårige (Politifoto).