Mand skudt af politiet

En person er blevet såret i skulderen af skud

Foto/video: Per Øxenholt

En mand er blevet såret af skud affyret af politiet.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Skuddet kom i forbindelse med en biljagt, som kom i kølvandet på et indbrud i en tøjbutik i Ribe natten til mandag.

Politiet fik anmeldelsen om indbruddet klokken 3.49, og klokken 4.03 opdagede politiet en bil, som de satte efter.

Herefter fulgte en 20 kilometer lang politijagt, hvor der ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi blev kastet tøj, flasker og skarpe genstande efter politibilerne, mens de kørte på Kongeåvej og Koldingvej i østlig retning.

Kørte mod patruljevogne
For at forsøge at standse flugtbilen havde politiet spærret vejen med en patruljevogn, og da personerne i flugtbilen opdagede det, vendte de rundt og kørte mod de forfølgende politibiler.

Det førte til, at en politibetjent affyrede sin pistol på grund af den potentielt livstruende situation. Skuddet ramte chaufføren i skulderen, og flugtbilen standsede efterfølgende. Alle fire personer i bilen blev efterfølgende anholdt klokken 4.12.

Bilens chauffør blev efter skudepisoden indlagt på Kolding Sygehus og er uden for livsfare, oplyser politiet.

Morgenen igennem har Rute 32 Koldingvej været spærret i begge retninger som følge af hændelsen, og ifølge politiet vil der være spærret noget tid endnu.

På grund af skyderiet er sagen overgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, hvilket altid er tilfældet, når politiet har skudt en person. Derfor vil Syd- og Sønderjyllands Politi ikke kommentere sagen yderligere.

De fire anholdte personer blev fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre mandag eftermiddag. Alle nægtede de sig skyldige, men blev alligevel varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

To af mændene kærede ikke fængslingen, mens de to andre udbad sig betænkningstid i forhold til at kære.

De anholdte i sagen er en 23-årig mand fra Svendborg, en ligeledes 23-årig mand fra Trankær, en 29-årig mand fra Fåborg og sidst en 23-årig mand med ukendt adresse.

Alle fire er 'i fællesskab sigtet for indbrud, vold mod politiet, for at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed og forsøgt på legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter,' skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere