Mand tæsket med hammer

Sagen om et voldeligt overfald med en hammer bliver af Bornholms Politi efterforsket som drabsforsøg

Bornholms Politi er mandag aften tilstede på Aakirkebyvej i Rønne, hvor en person er blevet overfaldet med en hammer. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Bornholms Politi er mandag aften tilstede på Aakirkebyvej i Rønne, hvor en person er blevet overfaldet med en hammer. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

En 41-årig bornholmer er blevet varetægtsfængslet i fire uger for et groft overfald på en 57-årig med en lægtehammer.

Det oplyser efterforskningsleder Henrik Schou tirsdag eftermiddag efter et grundlovsforhør i Retten på Bornholm.

Den 41-årige er varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Det vil typisk ske, hvis den anholdte har brug for psykiatrisk behandling og ikke kan opholde sig i et almindeligt arresthus.

Ifølge lokalmediet bornholm.nu nægter den 41-årige sig skyldig i drabsforsøg, men erkender, at han har slået offeret med en hammer.

Den 41-årige kærede ikke afgørelsen om varetægtsfængsling.

Det 57-årige offer fra Rønne var tirsdag morgen i kritisk tilstand, efter at han mandag aften blev overfaldet uden for sit hus på Aakirkebyvej og slået flere gange i hovedet med en hammer.

Gerningsmanden ventede angiveligt på offerets adresse, indtil han kom hjem, hvorefter han gentagne gange slog ham i hovedet med en hammer. Overfaldet var et forsøg på at slå den 57-årige ihjel, mener politiet.

Offeret fik svære hovedlæsioner og blev med helikopter fløjet til Rigshospitalet i København, hvor han blev opereret i nat.

Overfaldet blev anmeldt klokken 19.48 mandag aften. Knap tre timer senere blev den formodede gerningsmand anholdt.