Mand tiltalt for voldtægt af niårig

En 35-årig mand risikerer en langvarig fængselsstraf for et groft overgreb mod en niårig pige

Politiet var i dagevis til stede ved Legind Sø på Mors for at efterforske voldtægten af den lille pige. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix
Politiet var i dagevis til stede ved Legind Sø på Mors for at efterforske voldtægten af den lille pige. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix

En 35-årig mand skal 24. juni for retten i en grov sag om et overgreb mod en kun niårig pige.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden er tiltalt for at have voldtaget den niårige pige og for at have frihedsberøvet hende gennem længere tid.

Overgrebet startede, da manden samlede pigen op i sin bil i Vinderup ved Holstebro, og ifølge politiet foregik det efterfølgende overgreb på Sallingsundvej på Mors.

Ud over at være tiltalt for voldtægt og frihedsberøvelse er manden ligeledes tiltalt for at have truet pigen til ikke at udtale sig over for politiet eller i retten.

Se også: Politi: Niårig pige lokket ind i bil og voldtaget

Kræver forvaring
Både voldtægten af den mindreårige pige samt frihedsberøvelsen, der er af særlig grov karakter, har en strafferamme på op mod 12 års fængsel.

Ifølge pressemeddelelsen fra politiet vil anklagemyndigheden dog kræve forvaring af den 35-årige mand.

Hans forsvarer Jesper Gad oplyser, at hans klient nægter sig skyldig. Han har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet, er den 35-årige tidligere dømt for voldtægt af et barn på Djursland, ligesom han er dømt for flere tilfælde af forsøg på samleje med mindreårige piger.

Sigtet for Emilie Meng-drab
Den 35-årige blev også i august 2016 kortvarigt anholdt i sagen om den 17-årige Emilie Meng, som forsvandt i juli 2016 og senere blev fundet dræbt.

Han blev anholdt og sigtet for drab på gymnasieeleven fra Korsør, men ikke fremstillet i grundlovsforhør og løsladt klokken 15 dagen efter.

I oktober 2016 oplyste politiet, at han var uden for mistanke, men at sigtelsen for drab af formelle årsager fortsat blev opretholdt.

Dengang forventede Jesper Gad, at det bare var et spørgsmål om tid, før den sag blev påtaleopgivet.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er sket nu, siger forsvareren nu:

- Jeg er nødt til at henvise til politiet.

I generelle vendinger, ikke relateret til den konkrete sag, siger han dog, at det er nærmest umuligt i en drabssag at få politiet til at opgive sigtelsen, før en anden er dømt.

- Det er, fordi en drabssag aldrig forældes. Og påtaleopgivelsen får den betydning, at man ikke kan rejse tiltale senere, siger han helt generelt uden relation til den konkrete sag.

Ekstra Bladet har spurgt politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands- og Lolland Falster Politi, der har efterforskningen af Emilie Meng-sagen, hvorvidt den 35-årige stadig er sigtet for drab.

- Vi har ingen kommentarer, meddeler han blot.

Politiet har i dagevis arbejdet ved Legind Sø på Mors på, hvad der skulle vise sig at være en alvorlig sexforbrydelse mod et barn. Foto: Rasmus Skaftved/Ritzau Scanpix Krimi Tiltalt for voldtægt og bortførelse af barn: Her er hans uhyggelige fortid

 

 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere