Manden bag skolemassakre havde 13 lovlige skydevåben

26-årig købte våben hos en autoriseret våbenforhandler i USA. Seks af dem blev fundet på skolen efter drab.

Den 26-årige Chris Harper-Mercers liv på de sociale medier efterforskes i øjeblikket af politiet. Her poserer han med en riffel på sit profilbillede. (Foto: Myspace)
Den 26-årige Chris Harper-Mercers liv på de sociale medier efterforskes i øjeblikket af politiet. Her poserer han med en riffel på sit profilbillede. (Foto: Myspace)

En 26-årig gerningsmand, som dræbte ni på et college i den amerikanske stat Oregon, inden han selv blev skudt, ejede 13 skydevåben. De var alle lovligt erhvervet.

Det siger en repræsentant for de myndigheder, der blandt andet overvåger skydevåben.

- Indtil nu har vi fundet 13 våben. Seks blev fundet på skolen. Syv i geringsmandens bolig.

- Alle kunne de spores til en føderal forhandler af skydevåben, siger en repræsentant for den myndighed, der blandt andet overvåger skydevåben.

Han udtaler sig på et pressemøde dagen efter, at den 26-årige Chris Harper Mercer torsdag trængte ind i klasseværelser på skolen i den lille by Roseburg og med koldt blod dræbte ni personer og sårede syv.

- Ud over de fundne våben har vi også været i stand til at finde en skudsikker vest ved siden af hans riffel på skolen. Den var udstyret med en stålplade og fem skudmagasiner.

Af de foreløbige oplysninger om den 26-årige fremgår det, at han var en enspænder, der godt kunne lide at gå rundt i camouflagetøj. Han havde nærmest ingen kontakt med jævnaldrende og holdt sig for sig selv.

Han havde i 2008 meldt sig til hæren, men efter en måned blev han løst fra sin kontrakt fordi han ikke levede op til "administrative standarder".

CNN citerer en kilde i politiet for at oplyse, at Mercers nedskrevne papirer viser, at han ikke brød sig om sorte.

Præsident Barack Obama beklagede i vrede vendinger torsdag, at Kongressen ikke har skærpet våbenloven, så det bliver muligt at forhindre mentalt ustabile personer i at erhverve sig skydevåben.