Mangler underarm efter ulykke - nu har han fået fængselsstraf

En 57-årig mand havde fremstillet kanonslag, det kostede ham et stort stykke af den ene arm og en fængselsdom

En stor eksplosion afbrød advents-hyggen i en boligblok udenfor Vedbæk den 29. november i 2015.

Her havde en hobbyfyrværker forsøgt sig med ulovligt hjemmelavet fyrværkeri, der dog pludselig sprang i luften mellem hænderne på manden.

Udover at vinduer var blæst ud i mandens lejlighed, lå han selv ilde tilredt og forbrændt, da redningsfolk rykkede ind i ejendommen.

Hvad værre var, manden mistede i følge politiet et større stykke af den ene arm og har i dag protese. Og nu - et års tid senere - har manden også fået en fængselsstraf, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Manden havde i følge politiet været i gang med at fremstille 10 hjemmelavede kanonslag indeholdende hver 30 gram krudt.

Det var naboer, der søndag eftermiddag alarmerede politi og brandvæsen, da 'et kæmpe brag efterfulgt af store røgskyer' kom fra mandens lejlighed. Foto: Kenneth Meyer 112 - 30. nov. 2015 - kl. 22:09 Skadet efter eksplosion: 55-årig havde ulovlig fyrværkeri-hobby

Han blev i tirsdags ved retten i  Lyngby idømt 3 måneders ubetinget fængsel for at volde nærliggende fare for naboer og personer i området.

- Det er en alvorlig sag at fremstille sit eget fyrværkeri, hvilket mandens skader desværre vidner om. Det kunne endda være gået endnu værre, hvis eksplosionen var sket blot 7 minutter tidligere, da nogle af naboerne var i mandens lejlighed, mens fremstillingen fandt sted. Det er ud over at være en alvorlig sag, først og fremmest en ulykkelig sag for den nu dømte, at han er kommet så alvorligt til skade, siger sagens anklager Andreas Juul Bjørn.

På bopælen blev der fundet en del fyrværkeri, herunder både fabrikslavet fyrværkeri, hjemmelavet kanonslag samt ingredienser til fremstilling af fyrværkeri.

Ekstraordinære kanonslag

Blandt fyrværkeriet var der et par ekstraordinære store kanonslag på op mod 300 gram krudt. de havde - skriver politiet i pressemeddelelsen - en sprængkraft på cirka 15 gange militære kanonslag.

Manden har igennem hele sagen erkendt at have haft og fremstillet fyrværkeri, men har nægtet, at han har voldt nærliggende fare for andre efter straffelovens § 252.

Foruden fængselsstraf skal manden betale erstatning for skader på ejendommen. Blandt andet var der døre - og hængsler - som blev blæst ud af væggen.

Derudover blev manden pålagt at betale de omkostninger, som politiet havde i forbindelse med, at fyrværkeriet skulle transporteres væk af Forsvarets Ammunitionrydningstjeneste, oplyser politiet.

Den 57-årige modtog dommen.

Skærm

Hent flere
Hent flere