Medie: 21-årig dansker fundet død i nationalpark

En 21-årig dansk mand er tirsdag fundet død i en newzealandsk nationalpark

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En 21-årig mand fra Danmark er tirsdag fundet død i Fox Glacier i den newzealandske nationalpark Westland Tai Poutini National Park.

Det skriver Radio New Zealand, der er en public-service radiostation i New Zealand.

Den danske mand har efter sigende været på jagt i området siden mandag 3. juni, men ingen har set ham siden torsdag 6. juni.

Derfor valgte myndigheder at sætte en storstilet eftersøgning i gang tirsdag, og efter flere timer gjorde de et trist fund. De fandt liget af den 21-årige danske mand.

Det er fortsat uklart, hvorfor manden har mistet livet, men området omkring Karangarua Valley er kendt for at være meget farligt. Derudover har været de seneste dage været barsk vejr med massiv regn og lave temperaturer.

Selv om politiet fortsat formelt mangler at identificere manden, så er de sikre på, at det er ham.

Ifølge newshub.co.nz er hans familie i Danmark blevet underrettet, og dødsfaldet er blevet bekræftet af Mark Kirkwood fra West Coast Police.

Ekstra Bladet har talt med Udenrigsministeriets Borgerservice, der er i gang med at undersøge sagen.

Fox Glacier ligger gemt i skoven tæt på bjergkæden Southern Alps. Området er ganske let tilgængelig, og derfor valfarter tusindvis af turister til området hver år.