Medie: Dansker anholdt i sag om dobbeltdrab på Malta

Efterlyst mand pågrebet i den spanske by Cadiz, mistænkt i sag om drab på kunsthandler og læge i den maltesiske by Sliema

Chris Pandolfino og Ivor Maciejowski blev fundet dræbt af skud i deres hjem i Locker Street i den maltesiske by Sliema. Privatfoto
Chris Pandolfino og Ivor Maciejowski blev fundet dræbt af skud i deres hjem i Locker Street i den maltesiske by Sliema. Privatfoto

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En dansk statsborger er ifølge det internationale medie CDE.news anholdt i forbindelse med drabet på to mænd i byen Sliema på det nordøstlige Malta.

Danskeren har angiveligt været efterlyst siden drabet på to mænd 18. august. To mænd er i forvejen anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Ifølge mediet lykkedes det i første omgang danskeren at forlade Malta og flyve til Barcelona, Spanien.

Mandag blev han så angiveligt anholdt på et hotelværelse i Cadiz.

De dræbte var ifølge det britiske LGBT+-medie Pink News den britiske kunsthandler Ivor Maciejowski og den maltesiske læge Christian Pandolfino. Politiet blev kaldt til parrets fælles hjem 18. august klokken 22.30 efter forlydender om skud. Begge beboere blev fundet dræbt af flere skud, Maciejowski på husets førstesal, Pandolfino i stueetagen.

Gerningsmændene blev angiveligt filmet af overvågningskameraer, og politiet kunne på optagelserne se dem ankomme til stedet klokken 22.19 og forlade det blot fire minutter senere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Blomster foran de dræbtes hjem i Sliema. Foto: Miguela Xuereb
Blomster foran de dræbtes hjem i Sliema. Foto: Miguela Xuereb
 

I torsdags blev den første anholdte i sagen ifølge Malta Independent fremstillet i grundlovsforhør. Der var tale om en 25-årig mand, som nægter sig skyldig.

Siden blev endnu en mistænkt fremstillet. Også han nægter sig skyldig.

Mandag var den sigtede 25-årige atter i retten, hvor politiet præsenterede beviser de foreløbige i sagen.

Udenrigsministeriet bekræfter, at en dansk statsborger er anholdt i Spanien.

'Ambassaden i Madrid yder sædvanlig konsulær bistand. Vi har tavshedspligt i personsager, og kan derfor ikke give yderligere oplysninger,' lyder det i en mail.