Medie: Her er spor der knytter drabsmistænkt til Lisa

DNA i blodspor kan være afgørende for bevisførelsen mod 35-årig litauer, der er sigtet for drabet på 17-årig

Tydelige tekniske spor kan vise sig at være afgørende i opklaringen af drabet på 17-årige Lisa Holm. (Foto: Rumle Skafte/Privatfoto)
Tydelige tekniske spor kan vise sig at være afgørende i opklaringen af drabet på 17-årige Lisa Holm. (Foto: Rumle Skafte/Privatfoto)

I juni måned kom Sverige på den anden ende, da den bare 17-årige Lisa Holm forsvandt sporløst, efter hun havde fået fri fra sit arbejde på Café på Klostret i Blomberg nær Lidköping.

Kort før omfattende oplysninger bliver offentliggjort fra politiet, har et svensk medie skaffet sig enkelte oplysninger om omstændighederne omkring drabet på 17-årige Lisa Holm. (Foto: Rumle Skafte) 112 - 19. okt. 2015 - kl. 14:21 Drabsmistænkt ville lede Missing People på vildspor

12. juni, fem dage efter hendes forsvinden, blev hendes lig fundet i en lille bygning ved en gård i Martorp et kort stykke derfra. Kort tid forinden var to litauiske brødre og den enes hustru blevet anholdt, men siden er det kun den 35-årige storebror, der er endt med at være sigtet i sagen.

På fredag ventes den svenske chefanklager Lars-Göran Wennerholm at rejse tiltale mod den 35-årige, og efter svensk lovgivning betyder det, at en politiudredning på intet mindre end 2000 sider bliver offentligt tilgængelig.

Kvalt med kraftig snor
Allerede nu begynder oplysninger fra materialet dog tilsyneladende at sive i de svenske medier.

Således erfarer Expressen, at Lisa Holm ifølge politiet blev dræbt ved kvælning med en kraftig snor. Drabet skulle have fundet sted i en lade på den anden side af gaden i forhold til caféen, hvorefter liget blev transporteret til den mindre gårdbygning.

(Foto: Rumle Skafte) 112 - 25. sep. 2015 - kl. 11:04 Nye oplysninger: Stor mystik om Lisa Holms død

Da liget af Lisa Holm blev fundet fem dage efter hendes forsvinden, var hun fuldt påklædt, og der er ikke mistanke om, at der er sket en seksualforbrydelse. På liget blev der fundet rester af snoren, som det formodes, at hun er blevet dræbt af.

Det har hidtil været uvist, hvordan den 35-årige er blevet knyttet til drabet. Han har under afhøringerne nægtet, at han nogensinde har mødt Lisa Holm, men ifølge Expressen er der blevet fundet spor af hans blod på Lisa Holm, hvilket han har haft svært ved at forklare.

Politiet foretog en grundig efterforskning på det sted, hvor de dengang tre formodede gerningsmænd boede, efter anholdelsen. (Foto: Rumle Skafte)
Politiet foretog en grundig efterforskning på det sted, hvor de dengang tre formodede gerningsmænd boede, efter anholdelsen. (Foto: Rumle Skafte)
 

Omfattende udredning
Svensk politi ønsker fortsat ikke at kommentere de nye oplysninger før offentliggørelsen af udredningen på fredag.

- Den indledende efterforskning er ikke længere offentlig, så vi har ikke nogen kommentarer til oplysningerne. Vi offentliggør rapporten, når retssagen er indkaldt. Den offentlige del af rapporten er på 200 sider, hvoraf 600 sider er afhøringer, siger kriminalkommissær Lars Johansson til Expressen.

Se også: Politi om mordet på Lisa: Vi ved, hvordan hun blev dræbt

Det sidste livstegn fra Lisa Holm var en sms, hun sendte til sine forældre, da hun havde fået fri fra arbejde 7. juni. Siden hørte ingen fra hende, før hendes lig blev fundet fem dage senere.

Lisa forsvandt efter hun var færdig med arbejdsdagen på Café på Klostret. (Foto: Rumle Skafte)
Lisa forsvandt efter hun var færdig med arbejdsdagen på Café på Klostret. (Foto: Rumle Skafte)
 

Lisa skulle være kørt hjem på en knallert, og hendes knallerthjelm var noget af det første, der blev fundet, inden også hendes lig blev fundet.

(Video: Rumle Skafte)