Medie: Kundby-pige stak medarbejder ned under fængsling

Den terrortiltalte 16-årige pige stak en ansat på en institution med et knust glasskår, fortæller Radio24syv.

Sådan her var reaktionerne fra borgerne i Kundby, da pigen blev anholdt

Den 16-årige pige fra Kundby, der i fredags blev tiltalt for forsøg på terrorisme, overfaldt i sommer under sin varetægtsfængsling en institutionsmedarbejder og stak pågældende med et knust glasskår.

Det rapporterer Radio24syv.

Pigen blev varetægtsfængslet i januar 2016 og har på grund af sin lave alder opholdt sig på en lukket institution for unge. Det var her, at pigen ifølge Radio24syvs oplysninger stak en medarbejder flere gange med et glasskår fra et knust spejl.

En 16-årig pige er nu tiltalt for forsøg på terrorisme. Privatfoto 112 - 10. feb. 2017 - kl. 13:03 Tiltale mod 16-årig pige: Forberedte bombeanslag mod to skoler

Radio24syv erfarer, at den 16-årige pige ønskede hjælp til noget vasketøj. Den ansatte på institutionen gik derfor med pigen ned i et vaskerum, hvorefter pigen trak glasskårene ud fra et viskestykke og stak medarbejderen flere gange.

Overfaldet sendte medarbejderen på skadestuen, og episoden vil også indgå i straffesagen, som begynder ved retten i Holbæk 7. april.

FAKTA: Pige nu eneste sigtede i terrorsag fra Kundby

Efter at have holdt en nu 25-årig mand varetægtsfængslet i mere end et år dropper politiet nu sigtelserne mod ham og løslader ham.

Den 25-årige, der angiveligt også har været i Syrien for at kæmpe for militante islamister, blev anholdt 14. januar 2016 og sigtet for følgende:

* Medvirken til anskaffelse af bombemanualer og til forsøg på at udføre terrorangreb mod to skoler.

* En 16-årig pige fra den lille by Kundby ved Holbæk er fortsat sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

Hun er sigtet for to forhold:

* I det første forhold er hun sigtet for frem til 12. januar 2016 at anvende bombemanualer, anskaffe kemikalier og forsøge at fremstille sprængstoffet TATP, som også kaldes "Satans Mor".

* Derudover sigtes hun for at planlægge en prøvesprængning samt at forberede et terrorangreb mod Sydskolen i Fårevejle og den jødiske privatskole Carolineskolen i København.

* Angrebet mislykkedes ifølge sigtelsen, fordi hun blev anholdt.

* Ifølge pigens advokat er der ikke lagt op til en løsladelse af hende.

Kilder: Midt- og Vestsjællands Politi, advokat Michael Juul Eriksen

Institutionslederen vil hverken be- eller afkræfte episoden, og hos anklagemyndigheden ønsker man ikke at kommentere sagen og henviser til, at der kommer et anklageskrift i sagen på fredag.

Se også: Forsvarer kræver en million til Syrien-kriger: Der går rutine i fængslinger

Samme melding lyder fra pigens forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, der heller ikke vil be- eller afkræfte episoden overfor Radio24syv.

Den 16-årige pige er tiltalt for at planlægge et angreb mod Sydskolen i Fårevejle og mod den jødiske skole Carolineskolen i København. Pigen har ifølge statsadvokaten været langt fremme med bombefremstilling og prøvesprængninger.

I forbindelse med tiltalen mod Kundby-pigen blev en 25-årig mand løsladt og undgår dermed tiltale i sagen.

Ligesom pigen har manden siddet varetægtsfængslet siden januar sidste år.

Se også: Mand i terrorsag fra Kundby bliver løsladt

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere