Medie: Mand bag Omar-filmprojekt talte usandt i pengeansøgning

Filmmand taget i forkerte oplysninger i ansøgning om penge til spillefilm om Omar el-Hussein

Filmmanden Manyar Parwani vil lave en fiktionsfilm om Omar el-Hussein.
Filmmanden Manyar Parwani vil lave en fiktionsfilm om Omar el-Hussein.

Manden, der planlægger en spillefilm om Omar el-Hussein, talte usandt i den ansøgning om penge, han sendte til Det Danske Filminstitut (DFI) - det beretter Radio24syv.

I forbindelse med ansøgningen fik filmmanden, Manyar Parwani, bevilget 90.000 kr til det indledende arbejde i forbindelse med filmplanerne.

I følge mediet blev ansøgningen sendt til DFI i maj 2015, og her skrev han blandt andet, hvordan han har 'brugt enormt lang tid på at undersøge muligheden for at få adgang til el-Husseins verden', da hans projekt skal være 'omhyggeligt og med stort ansvar'.

Yderligere skriver han, at 'det er lykkedes mig at komme i kontakt med den bande, som Omar har været en del af. Og nu står jeg så i en situation, hvor jeg har kontakter nok til at møde hans forældre, hans søster, hans skolelærere, eleverne, banden, hans nære venner, kæreste.'

I en ny rapportering til Det Danske Filminstitut skriver han den 23. oktober 2015, at han har haft vanskeligt ved at få kontakt til El-Husseins forældre, idet de 'desværre er bosat i Jordan'.

Se også: Manden bag omstridt Omar-filmprojekt: - Undskyld, Nørrebro

'Men en kilde meget tæt på familien (…) har lagt gode ord ind for mig. Fordi filmen bliver fiktion har forældrene lidt nemmere ved at møde mig. Det arbejdes der på i øjeblikket – at jeg kan drage til Jordan. Men denne rejse må blive holdt fortroligt grundet min sikkerhed. Derfor bliver det hemmeligt og uofficielt når jeg besøger dem,' lyder det endvidere.

Begge skrivelser indeholder store usandheder - det siger el-Hussein-familiens advokat, Niels C. Strauss.

- Dels er der ingen søster i familien, og dels bor forældrene ikke i Jordan, men i Danmark, siger advokaten til Ekstra Bladet.

Advokaten tilføjer yderligere, at familien ikke er blevet kontaktet af Parwani i forbindelse med filmprojektet.

Også en række andre centrale personer i el-Husseins liv fortæller, hvordan de heller ikke er blevet kontaktet af filmmanden.

Overfor Radio24syv har Parwani ikke ønsket at stille op til interview i forbindelse med uregelmæssighederne.

En filminstruktør har planer om at lave en film om Omar el-Hussein. 112 - 22. feb. 2016 - kl. 23:36 Fortsat mystik om Omar-spillefilm: Instruktør i flyverskjul

Ekstra Bladet har på det seneste også forsøgt at få Parwani i tale, men det har han ikke ønsket.

Kontakten er blandt andet forsøgt skabt via facebook, hvor han ikke svarede tilbage.

Det sociale medie har en funktion, der viser, når beskeden er set af modtageren. Og funktionen påviste, at Ekstra Bladets besked til Parwani var set.

Til gengæld udsendte han i sidste uge en pressemeddelelse, hvori han mente sig udsat  for forsøg på karaktermord og personlig forfølgelse.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere