Medie: Svensk bandeleder dræbt i Danmark

Nyhedsmedie oplyser, at der er en svensk bandeleder blandt de to dræbte fra skyderiet i Herlev

En mandlig beboer med lejlighed i nærområdet var med til at give skudofrene i Herlev-dramaet førstehjælp i minutterne efter det brutale angreb. I forgrunden ses de dræbte mænds køretøj. Foto: Kenneth Meyer
En mandlig beboer med lejlighed i nærområdet var med til at give skudofrene i Herlev-dramaet førstehjælp i minutterne efter det brutale angreb. I forgrunden ses de dræbte mænds køretøj. Foto: Kenneth Meyer

Et førende medlem af den svenske, kriminelle gruppering Shottaz er blandt de to dræbte fra tirsdagens skyderi i Herlev.

Det skriver det svenske medie Expressen.

Ifølge mediet er der tale om en 23-årig mand fra grupperingens afdeling i Rinkeby ved Stockholm. Derudover skal en 20-årig svensk mand fra nabobyen Tensta være sagens anden dræbte.

Pressemøde om sagen
Dansk politi har endnu ikke bekræftet identiteten på de to dræbte. Men klokken 17 onsdag aften vil politiet på et pressemøde formentlig komme sagen nærmere.

Politiet meldte tidligere onsdag ud, at der er sat et samarbejde i værk med svensk politi i forbindelse med skudepisoden.

Samme melding kommer fra det svenske politi, oplyser Expressen.

- Meget tyder på, at der er links til Stockholm og Rinkeby, men identiteten er ikke 100 procent fast, og derfor vælger vi ikke at kommentere på nuværende tidspunkt. Der er også en igangværende undersøgelse i Danmark, lyder det fra fra Stephan Kiernan, der er ansat i politiets bande-enhed i Stockholm.

Ifølge det svenske nyhedsmedie har en imam været i kontakt med de dræbtes familier i Sverige.

Flere skydevåben
De to mænd blev tirsdag ramt af en række skud ud for adressen Sennepshaven 54 i Herlev i tiden umiddelbart før klokken 17.50.

Den foreløbige efterforskning peger på, at der ved episoden blev skudt mindst ti gange med flere våben – formentlig både pistol og automatriffel.

Det ene skudoffer blev dræbt på stedet, mens den anden ramte mand døde på hospitalet i løbet af aftenen.

Herlev-ægteparret så og hørte dele af skuddramaet udspille sig igennem et vindue i deres soveværelse. På et tidspunkt fik Karen Margrethe Jensen nok og trak sig tilbage til stuen. Foto: Jonas Olufson Krimi Øjenvidner til dobbeltdrab: Det var en ren likvidering

Plus Her flygter de efter dobbeltdrab