Medie: Tidligere topchef tiltalt for millionsvindel

Carlos Ghosn, der har stået i spidsen for Renault, Nissan og Mitsubishi, er angiveligt tiltalt for omfattende skattesvindel

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Den tidligere topchef for Nissan Carlos Ghosn er formelt blevet tiltalt for at have undladt at oplyse de japanske skattemyndigheder om en stor del af sin indtægt.

Det skriver Bloomberg.

Ghosn blev i midten af november fyret fra sin position som formand for Nissan-Renault-Mitsubishi Alliance, og han blev i samme forbindelse også anholdt og sigtet.

Ghosn har også tidligere været direktør i Nissan.

Omfanget af den skattesvindel, Ghosn er tiltalt for, er uvis, men tidligere har det været fremme, at det er et beløb svarende til 43 millioner kroner, han har undladt at betale skat af.

Ifølge Bloomberg er Nissan også blevet tiltalt for deres rolle i sagen, idet de skulle have oplyst skattemyndighederne om et langt mindre beløb end det, Ghosn rent faktisk har fået i løn. Ifølge Bloomberg har de indberettet omkring fem milliarder yen (knap 300 millioner kroner) mindre, end det de har betalt til topchefen.

Ghosn har ikke siddet varetægtsfængslet, men angiveligt skulle han være blevet krævet anholdt på ny som følge af nye oplysninger i sagen.

Advokater for Nissan og Ghosn har afvist at kommentere oplysningerne, og anklagemyndigheden har også afvist at kommentere Bloombergs oplysninger, idet tiltalen endnu ikke er offentlig.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere