Medier: Weinstein bliver sigtet for voldtægt

Hollywood-producer Harvey Weinstein ventes at overgive sig frivilligt til politiet i New York

Den skandaliserede Hollywood-producer Harvey Weinstein. Foto: AP
Den skandaliserede Hollywood-producer Harvey Weinstein. Foto: AP

Filmproduceren Harvey Weinstein vil fredag blive sigtet for voldtægt af en kvinde og for at have tvunget en anden kvinde til oralsex.

Det rapporterer CNN, der henviser til kilder tæt på efterforskningen.

Harvey Weinstein ventes at overgive sig frivilligt til politiet på Manhattan mellem klokken 7 og 9 fredag morgen lokal tid.

Ifølge flere amerikanske medier ventes Weinstein at blive løsladt mod kaution samme dag. Weinsteins advokat Benjamin Brafman afviser at kommentere sagen.

Den skandaliserede Hollywood-producer efterforskes også for sexforbrydelser i Los Angeles og London.

Over 70 kvinder
Samtidig oplyser de føderale myndigheder i New York, at man har indledt en efterforskning af Weinstien, skriver Wall Street Journal.

Det er otte måneder siden, at talrige kvinder stod frem og anklagede Weinstein for forskellige seksuelle overgreb eller chikane.

Blandt kvinderne er skuespillerne Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow. Siden har flere end 70 kvinder i medierne rejst anklager mod Weinstein.

Hashtag #metoo
Anklagerne mod Weinstein blev startskuddet på hashtagget #metoo, hvor kvinder stod frem på sociale medier og fortalte om krænkelser og overgreb.

I USA har snesevis af magtfulde filmfolk, mediefolk og politikere set karrieren styrtdykke, efter at de er blevet beskyldt for krænkelser af kvinder.

Weinstein, der nægter at have tvunget kvinder til sex, blev senere fyret fra sit eget produktionsselskab.