Melbourne: Bil dræber tre fodgængere - meldinger om skud

3 dræbt og 20 kvæstede: Politiet mener, at der ikke er tale om terror, skriver flere australske medier  - Australien Open holdes lige nu i byen

En personbil er fredag kørt ind i et fodgængerfelt i Melbourne i Australien. Mindst tre personer er blevet dræbt. Et barn er blandt de dræbte.

Tyve meldes kvæstet - heraf er fire i en livstruende tilstand. Det forlyder, at der blev afgivet skud. Der er formentligt tale om, at politiet har skudt mod bilisten for at få ham bragt til standsning.

En mand er arresteret, oplyser politiet i byen .Politiet oplyser, at der ikke er tale om en terror-handling, skriver flere australske medier.

Stærkt bevæbnet
Stærkt bevæbnet politi ses i kvarteret omkring Bourke Street, hvor ulykken er sket. Helikoptere svæver over ulykkesstedet og flere offentlige bygninger er lige nu lukket ned af sikkerheds hensyn.

- Vi melder tilbage, når vi ved mere. Lige nu er vi ved at undersøge de nærmere omstændigheder, oplyser en talsmand fra politiet.

Vidner beskriver over Sydney Morning Herald, hvordan menneskekroppe blev kastet op over køleren på bilen, mens den med hvinende dæk drønede rundt mellem fodgængerne.

Mange af de alvorligt kvæstede er blevet behandlet og stabiliseret på stedet, før de med ambulancer er ført til byens hospitaler.

Udbrød panik
Der udbrød panikagtige scener, da bilen pludseligt kom farende. Folk forsøgte at flygte fra bilen. Men mange kunne ikke nå at komme væk.

Der rapporteres om både alvorlige hovedskader og indre kvæstelser hos nogle af de helt sagesløse ofre.

Der afholdes for øjeblikket Australien Open i tennis i den australske by.  Danske Caroline Wozniacki deltager i den australske tennisturnering.

Politiet opfordrer folk til at holde sig helt væk fra området. Politiet siger samtidig, at situationen er under kontrol.

 

Opdateres

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere