Menneskejagt i England: Dømt morder befriet af bevæbnede mænd

En mand, der afsonede en livstidsdom for mord, er på flugt i England

Den livstidsdømte morder Shaun Colin Walmsley er på flugt fra politiet, efter han blev befriet ved et hospital. POLITIFOTO
Den livstidsdømte morder Shaun Colin Walmsley er på flugt fra politiet, efter han blev befriet ved et hospital. POLITIFOTO

Tirsdag eftermiddag har britisk politi indledt en større menneskejagt efter den livstidsdømte morder Shaun Colin Walmsley.

Det skriver Merseyside Police i en pressemeddelelse.

Den 28-årige indsatte havde været med fængselsbetjente på Aintree University Hospital i Liverpool, hvor han havde en aftale, da han formåede at slippe væk.

Ifølge politiet var fængselsbetjentene og Walmsley på vej til at sætte sig ind i bilen, da to mænd truede fængselsbetjentene med en pistol og en kniv til at slippe Walmsley fri.

Betjentene så ingen anden udvej end at lade deres fange gå, hvorefter de tre mænd flygtede i en guldfarvet Volvo. Ingen af de to betjente kom noget fysisk til ved episoden.

Den 28-årige mand, der oprindeligt er fra Liverpool, blev i juni 2015 idømt livsvarigt fængsel for mordet på Anthony Duffy. Med dommen fulgte et krav om, at Walmsley skal afsone mindst 30 år af straffen. Tre andre mænd blev i samme anledning også idømt livsvarigt fængsel for mordet.

Drabet fandt sted i maj 2014, hvor det 33-årige offer blev knivstukket adskillige gange. Angiveligt skete drabet, fordi Duffy havde forsøgt at stjæle cannabis for en værdi af omkring en halv million kroner fra Walmsley og en af de andre mænd, der siden slog ham ihjel.

Intens eftersøgning
Walmsleys afsoning er dog altså nu midlertidigt sat på pause, men politiet i Liverpool har sat alt ind for at få morderen tilbage i fængsel.

Efter befrielsesaktionen mødte politiet straks op ved hospitalet for at iværksætte en eftersøgning, hvor de også tager den tilgængelige overvågning i brug.

Politiet appellerer dog til borgere i Liverpool om at de hjælper med at lede efter den flygtende fange og de to mænd, der har befriet ham.

Borgere bliver advaret mod at nærme sig mændene, da de betragtes som værende bevæbnede, og Walmsley beskrives som farlig.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere