Menneskejagt i USA: Hættemænd myrder tre og sårer syv

Menneskejagt på to morderiske desperadoer efter blodbad foran butikscenter i millionby

Se billeder fra gerningsstedet og hør, hvad politichefen sagde til episoden her (Video: WVUE)

Billeder af grædende familiemedlemmer, der falder på knæ og deler hinandens sorg, ramte i går nyhedsmedier verden over efter nok en dødbringende skudmassakre i USA.

Klokken var 3.30 dansk tid natten til søndag, da to hætteklædte mænd skød ind i en menneskemængde foran et butikscenter på Claiborne Avenue i New Orleans.

Gerningsstedet ligger få kilometer fra Det Franske Kvarter, der tiltrækker masser af turister og er byens hovedstrøg.

Den ene hættemand var bevæbnet med en riffel, den anden med et håndvåben, og de lod sig ikke forstyrre af den skrækslagne atmosfære.

Drab ligner en likvidering
I løbet af sekunder ramte byger af projektiler ifølge Associated Press og flere tv-stationer ti mennesker, hvor af tre døde på stedet, mens én overlevende meldes i overhængende livsfare.

I et enkelt tilfælde tog de to skarprettere sig tid til at tage opstilling over en liggende mand.

Politiet i New Orleans opfordrer millionbyens befolkning om at hjælpe efterforskerne i jagten på de to ukendte mordere. Foto: AP
Politiet i New Orleans opfordrer millionbyens befolkning om at hjælpe efterforskerne i jagten på de to ukendte mordere. Foto: AP
 

Med stor akuratesse affyrede de derefter flere serier af skud mod ham, før de flygtede i nordlig retning. Øjenvidner så dem gående langs Martin Luther King Jr. Boulevard. Dér forsvinder sporene.

- Det være noget personligt, når man fyrer planløst ind i en gruppe mennesker. De skal vide, at vi også tager det personligt, og at vi kommer efter gerningsmændene, sagde Michael Harrison, chefpolitiinspektør i New Orleans.

Han stillede sig i går i spidsen for en regulær klapjagt på de to uidentificerede mænd.

Bøn til byens befolkning
Michael Harrison vil ikke tolerere selvtægt, men opfordrer indtrængende millionbyens befolkning til at hjælpe efterforskerne.

Om der kan være tale om et opgør i områdets bandemiljø, melder politiet eller de amerikanske medier ikke noget om, og myndighederne holder indtil videre dødsofrenes identitet tilbage.

Der er tale om to mænd og en kvinde. To af dem blev fundet døde på butikscentrets parkeringsplads, mens den tredje blev fundet fem boligblokke væk.

LaToya Cantrell, borgmester i New Orleans, begræder, at byen igen er ramme om skyderier og tab af menneskeliv.

- Den slags voldshandlinger hører ikke hjemme i vores by. Jeg taler for alle indbyggere, når jeg siger: 'Vi er fulde af afsky og vi er rasende, og vi har fået nok nu. Tre liv - væk. Nu må det stoppe, siger hun i en erklæring.

De syv hovedpersoner i en af historiens størte politiskandaler i USA. For oven er det Daniel Hersl, Evodio Hendrix, Jemell Rayam og Marcus Taylor. I nederste række er det Maurice Ward og Momodu Gando og hele gruppens chef Wayne Jenkins. Foto: AP/Baltimore Police Departement. Krimi De skulle redde byen: Elitekorps bar på dyster hemmelighed

Las Vegas-morderen Stephen Paddock var mangemillionær, men politichef vurderer, at en vedvarende økonomisk nedtur fra efteråret 2015 kan have smadret hans selvforståelse og skubbet ham 'ud over kanten'. Foto: AP Tæt på Sherif om massemorders mulige motiv: 'Det kan have skubbet ham ud over kanten'

Smiler han eller er det en grimasse? Stephen Paddock, den nådesløse dødsskytte fra massakren i Las Vegas, har ikke efterladt sig et motiv. Men der var tydeligvis noget, der nagede. Kilder i den uudgrundelige mangemillionærs netværk i USA bevidner, at han trak sig fra nære relationer og kunne virke sur og vrissen. Foto: Eric Paddock/AP. Tæt på Massemorderens vilde dobbeltliv: Stephen var gnaven og rastløs