Menneskejagt: Mand med machete sætter ild til svensk flygtningelejr

En mand i 30erne jagtes lige nu, efter han natten til lørdag brændte tre campingvogne ned og sårede to personer i en flygtningelejr i Göteborg

Foto: Nora Lorek/Expressen
Foto: Nora Lorek/Expressen

En mand i 30erne gik i nat amok med en hammer og machete i en flygtningelejr i Göteborg, hvor han overfaldt de sovende flygtninge.

Han sårede to personer og brændte tre husvogne ned.

- I øjeblikket efterforsker vi sagen som en grov mordbrand og som to tilfælde af mishandling, siger Thomas Fuxborg, pressetalsmand ved politiet i Västra Götaland, til Expressen, og fortæller, at politiet fortsat jagter gerningsmanden, der flygtede efterfølgende.

Kvinde skreg
Klokken halv fire natten til lørdag brød manden ind på området, hvor han med en machete-lignende genstand skar flere huller i et telt.

Herefter hældte han brandbar væske ind igennem teltdugen, hvilket vækkede teltets beboer, der med et højt skrig vækkede resten af lejren. Den formodede gerningsmand skar kvinden i hånden med macheten.

En mand kom hende til undsætning. Han løb ud af sin campingvogn og kom i klammeri med gerningsmanden, der slog ham i hovedet med en hammer.

Foto: Nora Lorek/Expressen
Foto: Nora Lorek/Expressen
 

Efterlod rygsæk
Gerningsmanden flygtede efterfølgende, men efterlod sin rygsæk, hvor både hammeren og macheten var i. De svenske efterforskere er nu i gang med at forsøge at sikre DNA på rygsækken, der eventuelt kan føre til en identifikation af gerningsmanden.

Elleve personer har boet i lejren, som bestod af fire campingvogne og et telt.

- Tre af campingvogne er helt brændt ned og den fjerde er delvist beskadiget, siger Thomas Fuxborg og fortæller, at de 11 flygtninge er hårdt ramt efter angrebet.

- De er chokerede og har mistet alt, hvad de ejer. Det er en hård måde at vågne op på, siger han.

Begge de sårede flygtninge blev lettere såret ved angrebet og har derfor ikke skulle behandles på sygehuset.