Mergelgrav-offer mistede hash for 235.000 kroner

Et parti hash, som politiet konfiskerede fra Jonathan Holst Nielsen, kan være motivet for drabet på den 34-årige mand

Frømænd og jægerkorpset søgte efter spor efter fundet af Jonathans lig i mergelgraven. (Tv: Per Rasmussen)

Motivet for det brutale drab på 34-årige Jonathan Holst Nielsen, der blev fundet skudt og bagbundet i en mergelgrav på Sydsjælland, kan være tæt på at se dagens lys.

Tidligere har Ekstra Bladet beskrevet, hvordan flere af hinanden uafhængige kilder tæt på sagen har forklaret, at et mistet hash-parti kan ligge til grund for drabet - og det stemmer overens med en dom, som Jonathan Holst Nielsen ifølge tv2.dk fik i september sidste år.

. (Foto: Ulrik Bachmann) 112 - 28. apr. 2015 - kl. 11:15 Jonathan fundet i mergelgrav: - Vi kendte ikke den side af ham, der fik ham dræbt

Af dommen fremgår det, at Jonathan Holst Nielsen blev idømt fem måneders fængsel i Retten i Næstved 11. september, fordi politiet havde stoppet ham med 4,7 kilo hash i Dianalund. Med en typisk pris på 50 kroner pr. gram på gadeplan giver det en salgspris på 235.000 kroner, som altså endte i politiets varetægt.

Sagen var en tilståelsessag, og i retten forklarede han, at de knap fem kilo hash var nogle, han havde købt på Christiania to dage forinden.

Kriminalteknikere og dykkere var onsdag til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet (Foto: Ulrik Bachmann) 112 - 24. apr. 2015 - kl. 23:17 Anklage: Politiet ville ikke efterlyse dræbte Jonathan i pressen

- Det var meningen, at han skulle aflevere hash'en på en rasteplads til en person, han ikke ved, hvem var. Han havde lejet en bil til formålet. Han havde aftalt det med en person, der gjorde sigtede en tjeneste, da de sad i fængsel sammen. Han ville ikke oplyse, hvem den pågældende er, står der ifølge tv2.dk i retsbogen.

Men selvom Jonathan Holst Nielsen tilstod, mente han alligevel at straffen var for hård og ankede den til landsretten. Han nåede dog aldrig at se sagen til ende.

Kriminalteknikere og dykkere var onsdag til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet (Foto: Ulrik Bachmann) 112 - 24. apr. 2015 - kl. 23:17 Anklage: Politiet ville ikke efterlyse dræbte Jonathan i pressen

25. januar forlod han sine forældres hjem, og ingen har hørt fra ham siden. Tirsdag i sidste uge blev han fundet i en mergelgrav ved Herlufsmagle - skudt og bagbundet, inden hans lig blev dumpet med lodder til at tynge ham ned.

I mellemtiden valgte landsretten at stadfæste hans dom på fem måneders fængsel - uden at Jonathan Holst Nielsen selv var til stede i retten. Det skete 16. februar, og det er sandsynligt, at han allerede der lå bagbundet og dræbt ved Herlufsmagle.

Kriminalteknikere og dykkere var onsdag til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet. (Foto: Ulrik Bachmann) 112 - 24. apr. 2015 - kl. 12:41 Drab i mergelgrav: Jonathan skudt og efterladt

1 af 2 Politiet ved det sted, Jonathan Holst Nielsen blev fundet dræbt. (Foto: Ulrik Bachmann)
2 af 2 I mergelgraven her blev Jonathan fundet død. (Foto: Per Rasmussen)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere