Michaels kro brændte ned: - Der er intet tilbage

Efter en voldsom brand på Strandkroen i Marielyst på Falster, står ejeren, Michael Larsen, tilbage med ruinerne

Den nedbrændte kro ligger lige ved den kendte Marielyst Strand, der menes at være blandt landets bedste badestrande (Video: Local Eyes)

Michael Larsens levebrød gik mandag aften op i røg, da Strandkroen i Marielyst på Falster, som Michael Larsen har ejet siden 2004, brød ud i kraftig brand.

- Den er brændt fuldstændig ned. Der er intet tilbage.

Se mere video på localeyes.dk

Det er hårdt for Michael Larsen, som bruger meget af sin tid på kroen.

- Jeg er der hver dag. Jeg er med i det hele, siger han den tydeligt berørte kroejer til Ekstra Bladet.

Sommersæsonen, der aldrig kom
Dagen startede ellers godt for kroejeren, der havde et middagsselskab i kroen fra 12-16. Kroen er ellers ikke åben i tidsrummet, men der blev holdt specielle middage i forbindelse med pinsen.

- Vi havde søndagsfrokost og kørte hjem klokken 16. Der var nogen, der ringede ti minutter i seks og sagde, at kroen stod i brand.

Nok er det slemt at få sin kro brændt ned, men for Michael Larsen kunne tidspunktet faktisk ikke være værre.

- Det er nu sommersæsonen starter, og vi laver alle vores penge.

- Ved du, hvad der skal ske fremadrettet?

- Så langt er jeg slet ikke kommet endnu. Jeg kan stadig ikke fatte, det er sket, siger han.

Strandkroen ligger tæt på Marielyststrand, der er kendt som en af de bedste badestrande i Danmark. Derfor er der som regel også mange sommerbesøgende.

Flammerne fik fat
Selvom branden fik ordentligt fat, var der ingen tilskadekomne. Vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Jan Nielsen oplyser, at der under branden blev tilkaldt flere folk.

- Der er tilkaldt yderligere assistance for at få afsluttet slukningsarbejdet. Kroen er mere eller mindre udbrændt. Der er ingen tilskadekomne, og der er ingen fare for omkringliggende bygninger, sagde han.

Generelt er der sket en markant forbedring af kvaliteten af vandet ved de danske badesteder de senere år. Her er det Den Permanente i Aarhus. (Foto: Rasmus Baaner) Samfund Danmarks strande scorer højt i EU-test

Foto: Briana May Samfund Pensioneret førerhund har fået kræft - vil nå disse 20 ting før den dør

1 af 3 Brandfolk fra Nykøbing, Gedser og Nysted foretager slukningsarbejde i forbindelse med at Marielyst Strandkro står i flammer, mandag den 21. maj 2018. Mandag omkring klokken 18 blev brandvæsnet kaldt til en brand i Marielyst Strandkro. Kroen er stor set brændt ned til grunden.. (Foto: Claus Hansen/Folketidende/Ritzau Scanpix)
2 af 3 Strandkroen på Marielyst er brændt ned til grunden. FOTO: Jens Vinter.
3 af 3 Brand i restaurant Strandkroen på Marielyst.. (Foto: Foto: Claus Hansen/Folketidende/Ritzau Scanpix)