Midt i boligkvarter: Rocker havde stor mængde krudt i container

Politiet mener, at indholdet af en tætpakket container med fyrværkeri, har været til nærliggende fare for den sigtedes familie og naboer

En Hells Angels-rocker er sigtet for ulovligt at have opbevaret en stor mængde fyrværkeri i en container ved hans hjem i Kastrup. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn/Ritzau foto
En Hells Angels-rocker er sigtet for ulovligt at have opbevaret en stor mængde fyrværkeri i en container ved hans hjem i Kastrup. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn/Ritzau foto

En stor mængde fyrværkeri var tætpakket og stablet i en container i haven op ad huset midt i et boligkvarter i Kastrup, da politiet ransagede adressen fredag.

I går blev en 48-årig mand, der, ifølge Ekstra Bladet oplysninger, er fuldgyldig Hells Angels-rocker, fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for at forvolde nærliggende fare for sin egen familie, naboer samt de omkringboendes liv og førlighed ved at have været i besiddelse af en container med fyrværkeri, der indeholdt 327 kilo NEM i en ukendt periode op til 15. december.

NEM står for 'netto eksplosiv mængde' og angiver, hvor meget krudt, der samlet er i fyrværkeriet, altså ikke vægten på fyrværkeriet generelt. Den højest tilladt mængde NEM, man må opbevare i sit private hjem, er fem kilo, og der må opbevares indtil 50 kilo NEM i en container i tilknytning til en butik eller et salgssted i det fri, ifølge Sikkerhedsstyrelsen. Det er uvist præcis hvilken type fyrværkeri, der er tale om.

Sendte fingerkys
Den sigtede var tætklippet og iført en rød striksweater med Storbritanniens flag på skulderen.

Han kom ind i retten med stort overskud og sendte fingerkys til sin kæreste på tilhørerbænken.

Da dommeren spurgte ham, hvornår han var født, svarede han: 'For 48 år siden i dag', og da anklageren havde læst sigtelsen op, sagde han: 'Den er ikke så god'.

Gråden fra tilhørerbænkene satte dog lyd på situationens alvor, hvor den sigtedes kæreste sad sammen med en anden kvinde.

Han nægtede sig skyldig i sigtelsen om at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed, før dommeren på anklagerens begæring lukkede dørene på trods af protester fra forsvareren og Ekstra Bladet.

Fandt regnskab
Det skete med henvisning til den meget store mængde fyrværkeri og mistanke om, at der er en medgerningsmand på fri fod, som han har fået fyrværkeriet fra.

Da dørene blev åbnet, og dommeren skulle afsige sin fængslingskendelse, vendte han sig om mod tilhørerbænkene og rystede på hovedet. Og det stod da også hurtigt klart, at han ikke ville komme hjem i år. Han blev varetægtsfængslet frem til 4. januar.

I kendelsen fremgik det, at han har erkendt, at det fundne fyrværkeri tilhører ham. Derudover blev fængslingen begrundet med de oplysninger, der var kommet frem i grundlovsforhøret om farligheden af fyrværkeriet, den store mængde fyrværkeri tæt på nytår og fundet af et regnskab, der er fundet hos den anholdte, som han ikke ønsker at forholde sig til.

Dommeren anførte ligeledes, at der er frygt for, at han på fri fod begår ligeartet kriminalitet, ligesom han ikke har ønsket at oplyse, hvor og fra hvem han har erhvervet fyrværkeriet. Der er derfor grund til at antage, at han på fri fod vil kunne fjerne spor eller advare andre.

Da han gik ud af retten, råbte kæresten og en anden kvinde på tilhørerbænkene 'Tillykke med fødselsdagen' efter ham - som altså bliver bag tremmer.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere