Migranter fra Venezuela frygtes omkommet i skibsforlis

En fiskerbåd fyldt med migranter fra Venezuela forliste onsdag i Det Caribiske Hav. Over 20 personer savnes

Mindst 21 personer savnes, efter at en båd med migranter fra Venezuela onsdag forliste i Det Caribiske Hav.

Der var mellem 25 og 34 mennesker om bord på fiskefartøjet, da det tidligt onsdag morgen fik motorproblemer og sank på vej mod den caribiske østat Trinidad og Tobago.

FN's hjælpeorganisation for flygtninge (UNHCR) oplyser ifølge Reuters, at fire personer blev reddet af kystvagten i Trinidad og Tobago.

De overlevende er bragt tilbage til Venezuela. Deriblandt den 22-årige Yusbreilys Merchan.

Hun fortæller, at båden var overfyldt, da hun steg om bord i kystbyen Guiria i det nordøstlige Venezuela.

- Der var for mange passagerer. Efter vi stævnede ud, opstod der et problem med en af motorerne, men vi insisterede på at fortsætte, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP.

Cirka fire sømil fra kysten satte en af motorerne ud, og båden begyndte at tage vand ind.

- Denne tragiske hændelse viser de ekstreme risici migranter og flygtninge tager ved sørejser og andre former for irregulære grænsekrydsninger.

- Det tydeliggør også desperationen blandt dem, der tvinges til at flygte fra deres hjem, siger Babar Baloch, der er talsmand for UNCHR, ifølge Reuters.

En venezuelansk lokalpolitiker oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at to omkomne indtil videre er fundet. Blandt andet en 16-årig pige.

Kystvagten i Trinidad og Tobago samt lokale fiskere leder efter de øvrige savnede personer med assistance fra Venezuelas søværn.

Kystvagten i den venezuelanske by Sucre skrev sent fredag på Twitter, at det havde reddet ti af de savnede personer, samt at der var 34 personer på det forliste fartøj.

I tweetet nævnes der ikke noget om omkomne.

Over tre millioner venezuelanere er siden 2014 flygtet fra det sydamerikanske land, der befinder sig i dyb krise både økonomisk og politisk.