Minister og børneråd: En morder kan godt være en god forælder

Kærligheden til barnet behøves ikke forsvinde, fordi mor eller far har slået ihjel, mener socialministeren og formand for Børnerådet, Per Larsen. Hør hvorfor her

En morder kan godt være en god forælder, mener Per Larsen.

På dagen, hvor retssagen mod den mord-tiltalte Anders Larsen begynder ved retten i Glostrup foregår der samtidig en debat om det rigtige i, at han har fået tildelt forældremyndigheden over de to drenge der nu har mistet deres mor, Hafida Bourouih.

Men ifølge Børnerådets formand Per Larsen kan det være rigtigt for børnene:

- Der kan godt være en masse kærlighed og omsorg for børnene på trods af, at man har lavet sådan en handling.

Minister klar med lovgivning
Socialminister Karen Ellemann er på vej med ny lovgivning på området, men ifølge ministeren vil det ikke ændre på, at en forældre der slår ihjel godt kan beholde forældremyndigheden:

Lad os forestille os et ægtepar, hvor manden har banket løs på konen i en årrække og konen til sidst i affekt slår manden ihjel. Er hun så ikke egnet til at være forælder?

I marts fik Anders Larsen tildelt den fulde forældremyndighed over børnene, som ellers boede hos Hafida Bourouihs bror og hans kone. En afgørelse, som de nu vil forsøge at få omstødt.

Anders Larsen er tiltalt for at have kvalt ekskonen Hafida for lidt over et år siden. (Privatfotos) 112 - 14. aug. 2015 - kl. 10:36 Nu taler Hafidas drabsmand: Vi havde mange problemer

41-årige Anders Larsen er tiltalt for at have kvalt sin eks-kone Hafida Bourouih i en lejlighed i Glostrup 24. juli sidste år, hvorefter han pakkede hendes lig ind i plastikposer og dynebetræk og fragtede det rundt i bagagerummet af sin bil i flere timer, inden han smed det i et buskads i Næstved.

Han erkender sig skyldig, men nægter den sidste detalje i anklageskriftet - at han skulle have haft planer om at partere liget.

Anders Larsen er tiltalt for at have kvalt ekskonen Hafida for lidt over et år siden. (Privatfotos) 112 - 14. aug. 2015 - kl. 07:09 Bror om Hafidas drabsmand: Ingen straf er hård nok

Se hele interviewet med Per Larsen her.