Ministerium bekræfter: Mistænkt anholdt for dobbeltdrab i Marokko

Person anholdt i Marrakesh for drab på dansk og norsk kvinde, lyder det i pressemeddelelse

Her lander en politihelikopter med kriminalteknikkere i byen Imlil ved Atlasbjergene i Marokko, efter den danske og norske kvinde blev fundet dræbt. Video: Chouftv

Tirsdag morgen blev en person anholdt i Marrakech i Marokko, mistænkt for drabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland.

Det oplyser det marokkanske indenrigsministerium i en pressemeddelelse.

'Søgningen og efterforskningen af den mistænkte i byen Marrakech blev foretaget under tilsyn af den kompetente anklagemyndighed, hvilket gjorde det muligt at identificere baggrund og motiv til forbrydelsen', hedder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Ifølge Morocco World News var det betjente fra det marokkanske Central Bureau of Judicial Investigation (BCIJ), der foretog anholdelsen.

Kvinderne var ifølge det norske medie VG backpackere. De blev fundet dræbt i et populært vandreområde cirka 10 kilometer fra landsbyen Imlil.

Kvinderne var angiveligt ankommet til området i onsdags, 12. december.

De to kvinder blev fundet nær Mount Toubkal, som ligger i Atlasbjergene. Foto: John Warburton-Lee 112 - 18. dec. 2018 - kl. 11:11 Rektor: Myrdede kvinder var på månedlang ferie

En mor fra Sydjylland fortæller til avisen B.T., at hun mandag aften fik besked om, at der er tale om hendes 24-årige datter, som er blevet dræbt.

Den norske kvinde var 28 år.

Norges udenrigsministerium bekræfter over for VG, at de pårørende i Norge og Danmark er blevet underrettet.

- Vi kan bekræfte, at en norsk statsborger og en dansk statsborger skal være omkommet i Atlas-bjergene - syd for Marrakech, siger pressevagten i det norske udenrigsministerium til netavisen.

Det danske udenrigsministerium oplyste mandag, at politiet havde underrettet de pårørende til den danske kvinde, som skulle være død.