Mishandlede hjælpeløs kat på Facebook: Her er hans dom

Bortløben kat fanget af brevdue-entusiast, der pinte den med knivstik

Skræmt og blødende sad katten i en fælde, mens den 51-årige mishandlede den. Privatfoto.
Skræmt og blødende sad katten i en fælde, mens den 51-årige mishandlede den. Privatfoto.

Mens en kat sad fanget i en fælde blev den mishandlet af en 51-årig mand, der stak katten med kniv og skar den over hele kroppen, så den til sidst var smurt ind i blod. Han filmede mishandlingen og lagde bagefter videoen op på sin Facebook-profil.

Chokerede dyrevenner anmeldte den 51-årige taxichauffør til politiet, og i går afsagde retten i Næstved dom over manden. Det skete på hans 51 års fødselsdag, hvor han blev dømt til ambulant psykiatrisk behandling med en længste tid for behandlingen på fem år.

En mentalundersøgelse har vist, at han ikke er psykisk rask og derfor ikke kan straffes. Den 51-årige nægtede sig skyldig i retten og forklarede, at videoen var en, han havde optaget fra fjernsynet og lagt op på Facebook.

Retten fandt det dog bevist, at han begik den grusomme mishandling, og at han havde optaget og offentliggjort videoen.

Holder brevduer
- Vi har ikke fundet katten, og vi ved ikke, hvad der er sket med den. Ifølge et vidne skulle manden have sagt, at katten havde angrebet hans fugle. Han holder brevduer og er meget entusiastisk omkring det, siger anklager Maria Jepsen, Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi.

Politiet fandt fælden hos den 51-årige samt en blodig kniv, der er blevet undersøgt for dna på Landbohøjskolen. Der var katte-dna på kniven, viser undersøgelsen. Også hans tyrkiske stemme på videoen er genkendt.

Den 51-årige modtog dommen. Anklageren havde krævet, at den 51-årige fik frataget retten til at holde dyr, men det afviste retten, fordi den mishandlede kat ikke var hans egen.

artiklen fortsætter under billedet

Den dømte lagde disse fotos op på Facebook sammen med den grusomme video. I teksten siger han noget om, at straffe katten og køre den 100 km. væk
Den dømte lagde disse fotos op på Facebook sammen med den grusomme video. I teksten siger han noget om, at straffe katten og køre den 100 km. væk
 

Heidi Hansen fra dyreværnsforeningen Nyt Hjem Til Dyr blev kontaktet af flere dyrevenner, der havde set den grusomme video, og kørte ud til den 51-årige for at redde katten.

- Jeg har været ude til mange sager om dyremishandling, men det her var noget af det værste jeg har set. Han indrømmede overfor mig, hvad der var sket, selvom han først sagde, at han havde reddet katten i sit skur og sluppet den fri. Men på videoen siger han på tyrkisk, at han straffer katten, fordi den har spist hans due, og bagefter vil han køre den 100 kilometer væk, siger Heidi Hansen til Ekstra Bladet.

Heidi Hansen siger, at katten på videoen hvæser og 'skriger' i smerte og angst.

- Det var en ekstrem grov og ubehagelig video, som Facebook slettede, siger Heidi Hansen.

Katten var løbet hjemmefra
Mishandlingen af katten skete i et skur, et gammelt toilet, i den 51-åriges have i Næstved. Skuret ses tydeligt på videoen med katten. Heidi Hansen sørgede for, at politiet fik fat i fælden og den kniv, som den 51-årige havde brugt.

Hun har stadig kontakt med kattens ejer, en kvinde fra Næstved, hvis 12 år gamle kat var løbet hjemmefra.

- Hun kunne med sikkerhed genkende sin kat på billederne fra videoen. Jeg har også talt med hende i går efter dommen, og hun er meget ked af det. Jeg ville gerne have fundet og reddet katten, men vi ved ikke, hvad der er sket med den, siger Heidi Hansen.

Hun tror næppe, at katten kan have overlevet sine skader uden behandling.

1 af 2 Katten blev mishandlet i dette skur, et gammelt toilet, hvor fælden med katten ses på videoen. Foto: Heidi Hansen
2 af 2 Skræmt og blødende sad katten i en fælde, mens den 51-årige mishandlede den. Privatfoto.
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen