Mistænkt brandstifter flygtet fra lukket institution

Den 17-årige dreng er mistænkt for at sætte ild til ungdomsboliger, så 84 personer måtte evakueres

En 17-årig dreng er stukket af fra en lukket institution, efter at han lørdag 21. januar blev varetægtsfængslet for at stå bag en brand i Spritfabrikkens ungdomsboliger i Roskilde 18. januar.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Den 17-årige blev fængslet i surrogat på en lukket institution for unge, og det er herfra, at han nu er stukket af, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestsjællands Politi har forgæves ledt efter drengen på relevante adresser i Roskilde, hvor han formodes at gemme sig.

- Det er indtil nu ikke lykkedes at finde ham, og derfor går politiet nu ud med en offentlig efterlysning, står der i pressemeddelelsen.

- Politiet håber, at vi hurtigt får anholdt den pågældende, og vi opfordrer til, at politiet straks kontaktes, hvis man ser ham.

Drengen beskrives som cirka 170 centimeter høj, med mørkt hår og spinkel af bygning.

84 personer måtte evakueres om natten 18. januar, da Spritfabrikkens ungdomsboliger i Roskilde stod i flammer, og otte personer blev indlagt til observation for røgforgiftning.

Under evakueringen fik to betjente røg i lungerne og blev også sendt til sygehuset.

Den 17-årige dreng blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde lørdag 21. januar, hvor en dommer besluttede at varetægtsfængsle ham i fire uger.

Otte af lejlighederne blev så ødelagte i branden, at de ikke længere er beboelige.

Der bor omkring 100 personer i ungdomsboligerne Spritfabrikken, der ligger på Møllehusvej 16 i Roskilde.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere