Mistænkt for at likvidere Jesper Jul: Nu forlænges første fængsling

Den 26-årige, som er mistænkt for at skyde politiassistenten Jesper Jul, har fået forlænget sin varetægtsfængsling

Jesper Jul på dræbt (Foto: PRIVATFOTO)
Jesper Jul på dræbt (Foto: PRIVATFOTO)

Den formodede gerningsmand i drabet på den 43-årige politiassistent og hundefører Jesper Jul har frivilligt givet samtykke til at få forlænget sin varetægtsfængsling. Det oplyser Vestegnens Anklagere på Twitter.

- Vi forholder os realistik til tingene. Det er en meget alvorlig sag. Jeg kan samtidig konstatere, at den mentalundersøgelse, som skal sættes i gang under indlæggelse, endnu ikke er iværksat, og så er der ingen grund til at presse systemet, siger forsvarsadvokat Ulrik Sjølin til Ekstra Bladet.

Den 26-årig skal nu formentlig sidde inde i yderligere fire uger, frem til 1. februar.

Advokaten vil ikke yderligere løfte sløret for, hvad der er gået forud for den frivillige fristforlængelse.

- Det er en rådgivningssituation, som jeg ikke har nogen kommentar til.

Politi-haderen
Jesper Jul blev, ifølge sigtelsen mod den 26-årige varetægtsfængslede, et tilfældigt offer for en politihader, som i årevis har været vred på politiet, efter han mener, hans mor fik en urimelig behandling efter at have været involveret i en trafik ulykke.

Den 43-årige politiassistent var ved at gøre sin patruljevogn klar til arbejde d. 7. december ved politigården i Albertslund, da den 26-årige skød ham i hovedet på få meters afstand. Jesper Jul var hundefører og havde netop sat sin schæferhund Basse ind i buret i bilen, da gerningsmanden trak sin kaliber 22 pistol.

Jesper Jul med sin hund, Basse. (Foto: Privatfoto)
Jesper Jul med sin hund, Basse. (Foto: Privatfoto)

Selvom lægerne i første omgang kunne erklære ham uden for livsfare, blev hans tilstand forværret efter en operation. Hans familie tog afsked med ham dagen efter skudepisoden på Rigshospitalet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere