Mistænkt for bombeangrebet i Bangkok er anholdt

En mand, der svarer til signalementet af gerningsmanden fra et bombeangreb 17. august i den thailandske hovedstad, Bangkok, er blevet anholdt, skriver Reuters.

Her kan du se eksplosionen. Optagelsen stammer fra en overvågningsvideo.

Den anholdte mand er i besiddelse af materiale, der ifølge en polititalsmand kan bruges til bombefremstilling.

En mand, der svarer til signalementet af gerningsmanden fra et bombeangreb 17. august i den thailandske hovedstad, Bangkok, er blevet anholdt, oplyser en polititalsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Bombemateriale
Manden, der efter al sandsynlighed har været involveret i bombeangrebet, er fundet i besiddelse af materiale, der kan benyttes til eventuel bombefremstilling - blandt andet kuglelejer af den slags, der blev brug i bomben den 17. august, tilføjer polititalsmanden.

- Den mistænkte ligner ham, vi er på udkig efter. Endvidere blev der også fundet en masse materiale, der kan bruges til bombefremstilling, siger talsmanden for Thailands nationale politi, Prawut Thavornsin.

Ifølge Bangkok Post var den formodede gerningsmand indehaver af et tyrkisk pas.

Politiet har frigivet dette billede af den formodede gerningsmand sammen med nogle af de konfiskerede effekter.
Politiet har frigivet dette billede af den formodede gerningsmand sammen med nogle af de konfiskerede effekter.

Her kan du se video fra det sted, politiet slog til mod den formodede gerningsmand (video: AP)

Omfattende aktion
Det forlyder, at op imod 100 betjente og soldater var i aktion for at omringe lejligheden i den nordlige del af Bangkok og pågribe den formodede gerningsmand cirka klokken 14.00 lokal tid.

Ifølge Thai PBS har den formodede gerningsmand lejet sin bolig siden 21. juli.

Politichef Somyot Poompanmoung oplyser ifølge Bangkok Post, at civilbetjente har spillet en stor rolle i arbejdet forud for anholdelsen af den mistænkte.

Pressemøde
'Voice of America'-journalist Steve Herman oplyser, at han er blevet informeret af politiet om, at den mistænkte er 28 år gammel og fra Istanbul.

Dette er ikke officielt bekræftet af politiet, der meddeler, at de senere i dag vil afholde pressemøde om den seneste udvikling i sagen.

Et billede af den anholdtes pas florerer netop nu på nettet, hvor det bliver delt via de sociale medier. Billedet af passet er angiveligt falsk. Blandt andet forlyder det, at 'Istanbul' er stavet forkert i passet.

Snesevis af pas
Politiet har søgt efter en hovedmistænkt, som er beskrevet som en udenlandsk mand, som var blevet fanget på en overvågningsvideo iklædt en gul T-shirt. Han stillede en rygsæk fra sig i helligdommen kort inden eksplosionen.

Men lørdag siger Chaktip i modsætning til polititalsmand Prawut, at det endnu ikke stod helt klart, om den anholdte er den samme, som er fanget på overvågningskameraernes billeder.

- Vi fandt snesevis af pas i hans lejlighed, og nu skal vi have tjekket nationaliteten af passenes ejere, siger han i den tv-transmitterede erklæring ifølge AFP.

Opdateres...

Her kan du se video fra lige efter angrebet (video: AP)