Mistænkt for drab på tidligere bandeleder: Nægtede at udtale sig i retten

Tre mænd nægter sig skyldige i drabet på Nedim Yasar 

Dommervagten på Frederiksberg (EKSTRA BLADET): Tre mænd på 25, 24 og 22 år skal varetægtsfængsles i foreløbigt to uger frem til 21. december sigtet for drabet på den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar.

Det har en dommer i Retten på Frederiksberg netop afgjort. 

Det er politiets teori, at de tre unge mænd befandt sig i en bil på Hejrevej i Københavns Nordvest-kvarter på tidspunktet for drabet 19. november.

'Herefter forlod en af gerningsmændene kortvarigt bilen og skød Nedim Yasar to gange, hvorved han afgik ved døden', lyder det i sigtelsen mod trioen.

Subsidiært er de tre sigtet for sammen med de andre endnu ukendte gerningsmænd at have været i besiddelse af en pistol på en Cirkel K tankstation på Gammel Køge Landevej. 

De nægter sig skyldige og ønskede ved dagens grundlovsforhør heller ikke at afgive forklaring.

Rockerborg Ransaget
De tre mænd blev anholdt torsdag formiddag efter en koordineret aktion, hvor politiet slog til på forskellige adresser i Storkøbenhavn.

Her blev rockerklubben Satudarahs tilholdssted i Ganløse også ransaget af betjente og teknikere fra Københavns Politl.

Politiet har endnu ikke ønsket at kommentere, hvorvidt de anholdte har tilknytning til rockermiljøet, men under grundlovsforhøret i dag havde to af de sigtede tydeligt tatoveret tallene 19 og 23 - en henvisning til bogstaverne med nummer 19 og 23 i alfabetet, S og W - og en forkortelse for "Satudarah MC West Area".

Den anholdte trio, der alle er etnisk danske, er derudover beskyttet af navneforbud, og derfor er Ekstra Bladet afskåret fra at beskrive dem nærmere.

Nedim Yasar blev på det fejeste skudt og dræbt. Foto: Jan Sommer 112 - 7. dec. 2018 - kl. 08:55 Tidligere bandeleder dræbt: Tredje mand anholdt

I retten var et større antal journalister mødt op for at overvære grundlovsforhøret. Også en lille håndfuld pårørende til de anholdte tog plads i salen, ligesom fem-seks tydeligt tatoverede unge mænd også var til stede som tilhørere.

Det forholdsvis store opbud gjorde, at retten helt undtagelsesvist måtte rykke grundlovsforhøret fra det sædvanlige retslokale til et større.

Gerningsmænd på fri fod
Under grundlovsforhøret kom det også frem, at politiet mener, der fortsat er flere medgerningsmænd på fri fod i drabssagen. Hvor mange der ifølge politiet er tale om er uvist.

Derfor blev grundlovsforhøret hold for såkaldte lukkede døre, hvor presse, pårørende og andre fremmødte føres ud af salen efter at sigtelserne mod de anholdte er læst højt.

Nedim Yasar havde forladt livet som brutal bandeleder og arbejdede efter et afsluttet bande-exitprogram som radiovært på Radio24syv, da han blev dræbt af skud efter sin egen bogreception.

Han blev 31 år.

Opdateres..

1 af 2 Nedim Yasar blev begravet ved en muslimsk ceremoni seks dage efter drabet. Her bar alle et billede af den 31-årige tidligere bandeleder og radiovært. Foto: Rasmus Flindt
2 af 2 Det tidligere bandemedlem Nedim Yasar blev skudt på Hejrevej i Københavns Nordvest-kvarter 19. november. Fotograf: Kenneth Meyer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere