Mistænkt for London-terror: Nu ved vi, hvem han er

Nu er navnet offentliggjort på den formodede gerningsmand, som tirsdag kørte ind i en sikkerhedsafspærring ved det britiske parlament

Se anholdelsen her (Video: Twitter / Vincent McAviney)

Her ses den 29-årige mistænkte Salah Akter. Foto: Ritzau Scanpix
Her ses den 29-årige mistænkte Salah Akter. Foto: Ritzau Scanpix
 

Navnet på den formodede gerningsmand, der angiveligt skulle have kørt den bil, der tirsdag morgen bragede ind i en sikkerhedsafspærring ved parlamentet i London, er nu offentliggjort. 

Han hedder Salah Khater og er en 29-årig britisk mand af sudanesisk oprindelse. Det oplyser det britiske politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Skynews er Salah Khater indvandrer fra Sudan. Han flyttede til England for fire år siden og er i dag britisk statsborger.

Var i området flere timer før
Ifølge politiets oplysninger kørte den 29-årige mand rundt i området omkring parlamentsbygningen i flere timer, inden han torpederede ind i sikkerhedsafspærringen.

Salah Khater er i politiets varetægt, og politiet efterforsker hændelsen som terror. Det britiske politi fortæller også, at der ikke er anholdt flere mennesker i forbindelse med sagen.

Men Skynews skriver i en artikel, at to adresser i Birmingham og en i Nottighill er blevet ransaget af politiet i forbindelse med efterforskningen.

Elsker popmusik og vandpibe
Manden bor ifølge Daily Mail  i Sparhill-området i den engelske by Birmingham. Derudover skriver mediet, at den formodede gerningsmand beskrives som en ensom mand, der er glad for at lytte til popmusik og ryge vandpibe.

Khater har tidligere studeret økonomi på Conventry University i London, men droppede ud i perioden mellem september 2017 og maj 2018, skriver Skynews og oplyser derudover, at Salah Khater ikke tidligere er kendt af politiet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

På billedet ses anholdelsen af den 29-årige den formodede gerningsmand, Salah Akter. Foto: Ritzau Scanpix
På billedet ses anholdelsen af den 29-årige den formodede gerningsmand, Salah Akter. Foto: Ritzau Scanpix
 

Det ved vi onsdag morgen:

  • Tirsdag den 14 august, 7.37 engelsk tid, kørte en sølvfarvet Ford Fiesta ind i en sikkerhedsafspærring foran den britiske parlamentsbygning.
  • Bilen ramte flere forbigående og cyklister, inden den kolliderede med sikkerhedsafspærringen.
  • Ingen af ofrene er i livsfare.
  • Bilens fører er, ifølge en pressemeddelse fra Metropolitan Police UK, en 29-årig mand ved navn Salah Khater. Den mistænkte er britisk statsborger med rødder i Sudan.
  • Salah Khater blev kort efter hændelsen arresteret af kampklædte betjente. Hændelsen efterforskes nu som terror.
  • Der blev ikke fundet nogle våben ved gerningsstedet.
 

Ingen af de ramte ofre er i livsfare. Foto: AP
Ingen af de ramte ofre er i livsfare. Foto: AP

Opdateres...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere