Mistænkt for to voldtægtsforsøg

En mand er mistænkt for at have begået to voldtægtsforsøg med kun en uges mellemrum

To søndage i træk har den samme mand på nærmest samme tidspunkt forsøgt at voldtage en kvinde i Hvidovre.

Sådan lyder mistanken fra Københavns Vestegns Politi, der derfor har efterlyst manden med billede og video i en pressemeddelelse.

Første overfald skete søndag 22. januar klokken cirka 07.30 på Lille Friheden i Hvidovre.

Her lykkedes det manden at komme ind i en 78-årig kvindes lejlighed, da hun troede han var fra hjemmeplejen.

Manden startede med på engelsk at bede om et glas vand, men pludselig forsøgte han at flå tøjet af den 78-årige kvinde.

Kvinden gjorde dog så meget modstand, at manden måtte opgive og flygte fra stedet. Politiet har i forbindelse med efterforskningen efterfølgende blandt andet fået overvågningsbilleder fra Friheden Station og et S-tog, hvor de mener, at gerningsmanden kan ses på.

Politiet har dette billede af manden fra Friheden Station i Hvidovre. POLITIFOTO
Politiet har dette billede af manden fra Friheden Station i Hvidovre. POLITIFOTO
 

Nabo kom til undsætning
Det andet overfald, som politiet mener, manden står bag, fandt sted søndag 29. januar klokken 06.40.

Her bankede manden på kvindens dør i Rebæk Søpark, og da hun åbnede døren på klem, maste han sig ind og tvang kvinden over på hendes seng.

Her blev manden dog atter jaget på flugt, da kvinden havde held med at råbe så højt om hjælp, at naboen hørte det og forsøgte at komme ind i lejligheden, og gerningsmanden flygtede derfor fra stedet.

Politiet har efterfølgende fået overvågningsbilleder fra bebyggelsen, hvor man kan se den samme mand, som på billederne der er optaget i forbindelse med det første overfald.

- Overvågningsmaterialet i sagen viser, at det er den samme mand, der står bag de to overfald. Vi har sat massivt ind for at finde ham, siger politikommissær Ole Nielsen, der leder efterforskningen, i en pressemeddelelse.

Politi til stede i området
Billederne af manden har været sendt ud internt hos politiet i håb om at kunne finde manden ad den vej, men det har endnu været uden held. Derfor sender politiet nu billederne ud til offentligheden i håb om at opklare sagen, der har medført en øget tilstedeværelse af politiet i området.

- Jeg er sikker på, at de folk der måtte kende gerningsmanden, kan genkende ham ud fra de billeder vi nu har offentliggjort. Så hvis du ved hvem han er eller har andre spor i sagen, så sidder vi klar ved telefonerne, siger Ole Nielsen.

Manden beskrives som 25-30 år, østeuropæisk af udseende og 180-185 cm høj. Han er spinkel af bygning, har et spidst underansigt, kort sort hår og kort trimmet fuldskæg. Han talte engelsk med østeuropæisk accent.

Har du oplysninger i sagen, kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på telefon 43 86 14 48.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere